Nikon Professional Lease

Altijd over de nieuwste Nikon apparatuur beschikken?

Als professioneel fotograaf wil je met de beste apparatuur kunnen werken om ook het beste resultaat te kunnen bereiken. Dit noodzaakt grote investeringen in apparatuur, wat voor veel fotografen een behoorlijke uitdaging kan zijn. Je complete budget opmaken aan apparatuur is vaak niet verstandig, je wilt tenslotte ook een financiële buffer houden voor onvoorziene uitgaven. Het leasen van apparatuur kan uitkomst bieden!

Cameraland biedt in samenwerking met Nikon en The Lease Factory aan NPS-leden de mogelijkheid om Nikon apparatuur via het Nikon Professional Lease systeem te leasen!

Voor wie is Nikon Professional Lease?

Om gebruik te maken van de mogelijkheid om Nikon apparatuur te leasen moet je NPS-lid (Nikon Professional Services) zijn en ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Om lid te worden en voor meer informatie over NPS kun je terecht op: www.iamheretohelp.nl


Welke vormen van lease worden er aangeboden?

Nikon Professional Lease geeft je de keuze uit twee soorten lease; financial lease en full operational lease. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen zijn.

Financial lease (Minimum €1000)

Financial lease is kopen op afbetaling. Je leent een bepaald bedrag bij de leasemaatschappij en deze betaal je terug met rente in een vastgesteld termijn (bijvoorbeeld 24 of 36 maanden). Na afloop van het contract ben je eigenaar van de apparatuur. Juridisch gezien is de apparatuur eigendom van de leasemaatschappij. Fiscaal gezien is de camera jouw eigendom en mag je de camera in de boeken opnemen en investeringsaftrek opvoeren en de camera afschrijven in je boekhouding. Gedurende de looptijd van de financial leaseovereenkomst ben je zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van de apparatuur en het onderhoud en eventuele reparaties. Uiteraard heb je wel de normale garantie zoals die op nieuwe fotoapparatuur van toepassing.

Voorbeeld
  • Jan wil een Nikon D5 kopen via financial lease. Jan meldt aan Cameraland dat hij de camera wenst te leasen. De leasemaatschappij neemt binnen een aantal dagen contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Als Jan kredietwaardig is geeft de leasemaatschappij akkoord en wordt het contract getekend. Op afspraak kan Jan zijn nieuwe Nikon D5 komen ophalen in onze winkel in Alkmaar, terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na de afgesproken termijn is Jan eigenaar van de apparatuur.


Operational Lease (minimum €9000)

Bij operational lease huur je de apparatuur van de leasemaatschappij, inclusief onderhoud, reparatie en verzekering. Je bent volledig ontzorgd. De leasemaatschappij is de eigenaar van de apparatuur: het is niet mogelijk om de lease items in de boeken op te nemen. Wél mag je het maandelijkse leasebedrag opnemen in de boeken en de BTW terugvorderen. Bij het leasen van een camerabody wordt deze na 18 maanden vervangen door het meest recente model: Je bent altijd up to date!

Voorbeeld
  • Jan wil een Nikon D5, een D850, een 24-70mm en een 70-200mm leasen via operational lease. Jan meldt aan Cameraland dat hij deze apparatuur wenst te leasen. De leasemaatschappij neemt binnen een aantal dagen contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Als Jan kredietwaardig is geeft de leasemaatschappij akkoord en wordt het contract getekend. Jan kan op afspraak zijn nieuwe apparatuur ophalen onze winkel in Alkmaar, terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat.

    Na anderhalf jaar krijgt Jan een mail van de leasemaatschappij dat hij zijn nieuwe camerabody's kan ophalen bij Cameraland. Jan brengt de camerabody's terug in de originele verpakking inclusief accessoires en loopt naar buiten met nieuwe camerabody's. Alleen de camerabody's worden gewisseld na anderhalf jaar. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na 36 maanden levert Jan de apparatuur weer in bij Cameraland en start een nieuwe termijn met nieuwe apparatuur.


WELKE APPARATUUR KUN JE LEASEN?