Sorteer

16 producten

16 producten

Filteren
Opslag

Opslag

Als je op zoek bent naar de beste manier om je foto's en video's op te slaan, zijn externe HDD's en SSD's de meest populaire opties. Hieronder staan de voordelen en nadelen van beide opties op een rij, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Opslagcapaciteit

Externe HDD's zijn de beste keuze als je op zoek bent naar veel opslagruimte. Je kunt namelijk meer opslagruimte krijgen voor minder geld dan bij een externe SSD. Dit is vooral handig als je grote hoeveelheden data wilt opslaan, zoals veel foto's en video's. Externe SSD's hebben over het algemeen minder opslagcapaciteit en zijn daarom minder geschikt voor grotere bestanden.

Snelheid

Externe SSD's zijn de beste keuze als je op zoek bent naar snelle opslag. Dit is vooral belangrijk als je werkt met grote bestanden zoals foto's en video's. Dankzij de snelle overdrachtssnelheden van een externe SSD kun je deze bestanden in een mum van tijd overzetten van je computer naar de externe schijf en andersom. Externe HDD's zijn over het algemeen langzamer in de overdracht van data.

Betrouwbaarheid

Externe SSD's zijn betrouwbaarder dan HDD's. Dit komt doordat SSD's geen bewegende onderdelen hebben, waardoor ze minder gevoelig zijn voor schade. Bovendien zijn externe SSD's vaak ontworpen om schokken en trillingen op te vangen, waardoor je bestanden veilig zijn tijdens het transport. Externe HDD's zijn kwetsbaarder voor schade door de bewegende onderdelen.

Prijs

Externe HDD's zijn over het algemeen goedkoper dan SSD's, wat ze een goede keuze maakt als je op zoek bent naar veel opslagruimte voor een lagere prijs. Externe SSD's hebben echter een hogere prijs per gigabyte, maar dit wordt gecompenseerd door de snelheid en betrouwbaarheid van deze opslagmedia.