Compact Flash kaart

Sorteer

10 producten

10 producten

Filteren
Compact Flash kaart

CF kaart

Compact Flash kaarten waren enkele jaren geleden de meest gewilde geheugenkaart onder de professionele fotografen. CF cards zijn betrouwbaar en worden nog steeds in veel camera’s gebruikt.

Type I en Type II

Er zijn twee gangbare soorten CF kaarten overgebleven. Type I heeft een dikte van 3,3 mm en type II heeft een dikte van 5 mm. Type I kan in beide apparaten gebruikt worden. Typ II kan vanwege zijn dikte alleen in daarvoor geschikte apparaten gebruikt worden.

Opslagcapaciteit en schrijfsnelheid

Zowel de schrijfsnelheid als de opslagcapaciteit staan vermeld op je CF card. De opslagcapaciteit kan oplopen tot 256GB. De schrijfsnelheid kan variëren tussen de 50MB/s en de 160MB/s

Compact Flash kaarten en de concurrentie

Door ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn SD kaarten in de laatste tijd sneller en beter geworden. In de nieuwste modellen camera’s zie je daarom ook steeds vaker dat fabrikanten er voor kiezen om gebruik te maken van SD kaarten in plaats van Compact Flash kaarten. Deze verschuiving gebeurd ook in de professionele camera lijn van de meeste merken. Dat wil niet zeggen dat Compact Flash kaarten niet goed zijn of niet meer gebruikt worden. Het is en blijft een heel betrouwbaar opslag medium.