Lenzen / objectieven

Sorteer

1 - 18 van 2385 producten

2385 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 133
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 133
Lenzen / Objectieven

Lenzen en objectieven

Met de juiste lens is het gemakkelijker om een goede foto te maken.Cameraland.nl heeft een breed assortiment cameralenzen op voorraad voor alle soorten fotografie, van snelle sportevenementen tot formele portretten en alles wat daar tussen past. Weet je niet zeker wat je zoekt? Kom dan langs bij ons in de winkel en laat je informeren door onze collega fotografen.

Kwaliteits lenzen

Een objectief van goede kwaliteit is essentieel voor het maken van scherpe, gedetailleerde foto's. Er zijn ontelbare verschillende lenzen. Een goede camera lens maakt scherpe foto's met veel detail en contrast, terwijl een slechte camera je afbeeldingen er saai en wazig uit laat zien. Bij het kopen van een lens, is het belangrijk om rekening te houden met onderwerp dat je wilt fotograferen, de waarschijnlijke lichtomstandigheden en natuurlijk je budget. Er is geen enkele lens die perfect is voor elke situatie.

Standaard lenzen

Er zijn tientallen verschillende soorten lenzen beschikbaar, ontworpen voor gebruik in een breed scala van omstandigheden. Dit is vaak zoomlenzen met een bereik tussen de 24-70mm.

Macro-lenzen

Een macrolens is er een objectief dat speciaal is ontworpen voor close-up fotografie. Macro lenzen zijn anders gemaakt waardoor ze zeer dichtbij het onderwerp kunnen scherpstellen. Macro-lenzen zijn handig voor het fotograferen van diverse onderwerpen die dicht bij de lens zijn. Typische onderwerpen die vaak gefotografeerd worden, zijn insecten, dieren en planten. Echter zijn close-up lenzen zijn ook populair voor het maken van gedetailleerde foto’s van alledaagse objecten.

Telelenzen

Een teleobjectief heeft een lange brandpuntsafstand en daarom ook een hoge mate van vergroting. Waardoor je onderwerpen op een gematigde tot verre afstand dichterbij kunt halen en fotograferen. Ze zijn meestal groter en zwaarder dan andere soorten lenzen Hoewel moderne technologische ontwikkelingen ze compacter en lichter maakt, blijven ze aan de zware kant. Telelenzen zijn populair bij elke type fotografie waarbij je niet in de buurt van het onderwerp kan komen. Dit geldt voor zowel natuur- als sportfotografie. Ze worden ook vaak gebruikt in portretfotografie, waarbij een gematigde telelens een natuurlijk, onvervormd perspectief geeft.

Groothoeklenzen

Een groothoeklens is een objectief met een korte brandpuntsafstand. Ze bieden een beeldhoek die breder is dan die van een standaardlens, waardoor ze vooral de omgeving vastleggen. Extreme groothoeklenzen staan ​​bekend als fisheye-lens, deze kunnen ongeveer 180 graden fotograferen. Dit zorgt voor een aantal bijzondere, bijna abstracte foto's. Groothoeklenzen zijn handig voor het fotograferen van landschappen, krappe interieurs en andere onderwerpen die niet passen in het gezichtsveld van een normale lens.

Prime vs zoomlenzen

Een primelens is een objectief met een vaste brandpuntsafstand, terwijl een zoomlens een lens die in- en uit kan zoomen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Prime-lenzen hebben doorgaans een betere optische kwaliteit dan zoomlenzen en beschikken meestal over een breder diafragma, waardoor ze beter presteren bij weinig licht. Het gebrek aan bewegende delen in een primelens maakt ze ook lichter en goedkoper. Aan de andere kant geeft het bereik van de brandpuntsafstand flexibiliteit. Waardoor ze geschikt zijn voor meerdere soorten van fotografie. De keuze tussen prime en zoom hangt af van je ervaringsniveau en de onderwerpen die je wilt fotograferen. Als je een beginnende fotograaf is waarschijnlijk een zoomlens een betere keuze. Voor de meer ervaren fotografen zal de beeldkwaliteit van een prime-lens belangrijker zijn dan de zoom mogelijkheden.