Nikon Z 800mm f/6.3 VR S
Nikon Z 800mm f/6.3 VR S
6.249,00

Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

6.249,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 139,04 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z 800mm f/6.3 VR S

Al het bereik, de helft van het gewicht

Enorme brandpuntsafstand, compact en lichtgewicht ontwerp. De NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S van Nikon is een supertelefoto prime die zich onderscheidt door de unieke combinatie van een van de langste brandpuntsafstanden die beschikbaar zijn in een verrassend draagbaar pakket. Dit onderscheidende ontwerp wordt mogelijk gemaakt door de opname van een Phase Fresnel-element, dat het totale gewicht met 50% en de lengte met 16% vermindert in vergelijking met de voormalige F-mount 800 mm f/5.6-lens.Compact, lichtgewicht ontwerp

Een uitgekiende mix van technologieën maakt van deze supertelefoto een relatief slanke lens, die nieuwe mogelijkheden opent voor een brandpuntsafstand die voorheen was beperkt tot statief/monopod-gebruik.

Het Phase Fresnel-element compenseert niet alleen chromatische aberraties en kleurranden, maar vervangt ook verschillende conventionele glaselementen om een compactere en lichtgewicht optische lay-out te bevorderen.

Bescheiden maximaal diafragma van f/6.3 zorgt voor een balans tussen een praktisch helder ontwerp en een lichtgewicht constructie.

Vergeleken met de voormalige 800 mm f/5.6-lens met F-vatting, die meer dan 10 lb weegt, weegt deze 800 mm f/6.3-lens met Z-vatting de helft van het gewicht van 5,25 lb. Bovendien draagt het specifieke spiegelloze ontwerp ook bij aan een kortere algehele lenslengte, iets meer dan 15 "lang, vergeleken met de voormalige lens die 18" lang is.

S-Lijn Optiek

Deze lens helpt chromatische aberraties, kleurranden en comatische aberraties vrijwel te elimineren en is voorzien van drie ED-glaselementen (extra lage dispersie), samen met één SR-element (brekingselement met korte golflengte).

Het SR-element heeft een gespecialiseerd ontwerp met hoge dispersie dat golflengten breekt die korter zijn dan blauw; dit helpt om een echt nauwkeurige kleurweergave te bereiken en helpt ook om het lensontwerp compacter te maken.

Nano Crystal Coat is toegepast voor een goed afgeronde bescherming tegen verblinding onder alle hoeken, waardoor nevenbeelden, reflecties en overstraling worden onderdrukt voor een hoger contrast en een nauwkeurigere kleurrespons bij het werken in sterke verlichting en tegenlicht.

Autofocus en vibratiereductie

Het multifocussysteem bevat twee afzonderlijke AF-aandrijfeenheden, die gesynchroniseerd zijn, voor een bijzonder snelle en nauwkeurige autofocus. Dit systeem maakt gebruik van stappenmotoren, die indrukwekkend vloeiende en stille AF-prestaties bieden die zeer geschikt zijn voor zowel foto's als videotoepassingen.

Fulltime handmatige scherpstelling is ook mogelijk en er wordt een intern scherpstelontwerp gebruikt, waarbij alleen de interne lensgroepen worden verplaatst tijdens het scherpstellen, om de totale lengte van de lens tijdens gebruik te behouden en om snellere scherpstelsnelheden te bevorderen.

Beeldstabilisatie met vibratiereductie vermindert het optreden van cameratrillingen met ongeveer 5 stops om opnamen uit de hand in situaties met weinig licht beter mogelijk te maken.

Synchro VR wordt ook ondersteund in combinatie met compatibele camera's met VR met sensorverschuiving, die VR in het lichaam combineert met optische VR voor verbeterde resultaten tot 5,5 stops compensatie.

Professionele behandeling en constructie

Het fysieke ontwerp concentreert het zwaartepunt rond de statiefbevestiging voor soepeler, responsiever pannen, vooral bij het werken op een statief of monopod. De statiefbevestiging draait ook om gemakkelijker te kunnen schakelen tussen verticale en horizontale opnamerichtingen.

Compatibel met optionele Z-Teleconverter TC-1.4x en TC-2x om het bereik van deze lens verder uit te breiden.

Intuïtieve "no-look"-bedieningslay-out plaatst alle veelgebruikte knoppen en draaiknoppen op gemakkelijk bereikbare locaties om te voorkomen dat je jouw oog van de zoeker moet halen.

Geavanceerde weersafdichting omvat rubberen pakkingen om het binnendringen van stof en vocht te voorkomen, de lensbehuizing is gemaakt van een duurzame, lichtgewicht magnesiumlegering en de blootgestelde elementen hebben een fluorcoating die vuil en olie afstoot en gemakkelijker schoon te maken is.

Sla een scherpstelpositie op met behulp van de Memory Set-knop, zodat je direct naar deze positie kunt terugkeren door de Fn-ring te draaien - perfect voor het vastleggen van vluchtige bewegingen.

Twee aanpasbare L-Fn-knoppen kunnen worden ingesteld om het volgen van onderwerpen, AF-vergrendeling, beeldweergave of andere modi te configureren. De L-Fn2-knop is ook toegankelijk vanaf vier verschillende locaties op de loop voor gemakkelijk bereik.

De focusbegrenzerschakelaar kan het focusbereik beperken tot 32,8' tot oneindig of van het volledige focusbereik van 16,4' tot oneindig.

Programmeerbare Control Ring kan ook worden gebruikt om diafragma, ISO of belichtingscompensatie te regelen.

Ondersteuning voor Kensington-vergrendeling om de lens op zijn plaats te houden tijdens opnamesessies op afstand.

Gebruikt drop-in 46 mm filters via de meegeleverde filterhouder.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Nee
Filtermaat (mm) 46
Diameter/doorsnede 14 cm
Lengte 38.5 cm
Gewicht 2385 gram
Type lens Super tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 800
Maximale brandpuntsafstand (mm) 800
Lenselementen 22
Lensgroepen 14
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 6.3
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 6.3
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Full time manual
Minimale scherpstelafstand (cm) 500
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-104
Statiefgondel type Vast(Draaibaar)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z 800mm f/6.3 VR S of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice