Camera en foto-apparatuur verzekeren

Een camera kan een behoorlijke investering zijn en deze wil je dan zo goed als mogelijk beschermen tegen beschadigingen, diefstal of verlies. Het is echter ook een gebruiksproduct, je hebt er weinig aan als je deze bewaart in een kluis en alleen zo nu en dan aanraakt met fluwelen handschoenen. De kans dat er iets gebeurt met je camera of andere foto-apparatuur is altijd aanwezig en in plaats van je zorgen te maken, is het vaak verstandiger om je apparatuur te verzekeren. Cameraland biedt daarom iedereen de mogelijkheid om alle apparatuur die bij ons wordt aangeschaft direct te verzekeren. En met iedereen bedoelen we echt iedereen, dus zowel particuliere - als zakelijke klanten. En met alle apparatuur bedoelen we ook echt alle apparatuur, dus zowel nieuwe - als tweedehands apparatuur.

Een verzekering sluit je eenvoudig af door bij het afrekenen in de winkelwagen de optie '3 jaar All-risk verzekering' aan te vinken. Als deze optie niet zichtbaar is, kun je een artikel ook niet verzekeren. Je ziet hierbij ook direct de eenmalige kosten.

Voor wie is een camera verzekeren interessant?

Het ligt voor de hand om te stellen dat je alleen dure foto-apparatuur moet verzekeren, maar dat roept direct de vraag op wat duur is. Het antwoord verschilt per persoon en in het algemeen kun je stellen dat verzekeren interessant is wanneer je het verlies of repareren van je apparatuur als een financieel probleem ervaart. Voor een fractie van de aankoopprijs en een laag eigen risico heb je drie jaar lang zekerheid dat, mocht er onverhoop iets gebeuren met je apparatuur, deze gerepareerd of vervangen wordt. Ook als je hier geen gebruik van hoeft te maken, is dit een geruststellende gedachte.

Ik heb toch al een verzekering?

Veel mensen hebben al verzekeringen die schade aan hun kostbaarheden dekken, denk bijvoorbeeld aan een inboedel- of een reisverzekering. Deze verzekeringen dekken respectievelijk schade of verlies binnenshuis en schade of verlies als je op vakantie bent. Een camera wordt echter veruit het meeste gebruikt tijdens een dagje uit en dit valt helaas onder geen van bovenstaande verzekering. Voor beroepsfotografen speelt nog mee dat zakelijke claims niet onder een standaard inboedel- of reisverzekering vallen. Wil je dat jouw apparatuur altijd gedekt wordt, dan biedt onze specifieke verzekering uitkomst.


Verzekeren nu ook voor beroepsfotografen

Bestaande verzekeringen voor foto-apparatuur hebben in de voorwaarden een uitsluiting opgenomen voor beroeps- of bedrijfsmatig gebruik. Professionals waren zodoende aangewezen op, doorgaans veel duurdere, specialistische- dan wel aanvullende verzekeringen. Cameraland biedt zakelijke klanten nu de mogelijkheid al hun foto-apparatuur tegen dezelfde aantrekkelijke voorwaarden te verzekeren als particuliere klanten. Dit is een uniek aanbod binnen de fotohandel en wij zijn er dan ook trots op dat wij beroepsfotografen deze optie kunnen aanbieden.


Verzekering voor tweedehands camera's en apparatuur

Cameraland is de grootste aanbieder van gebruikte foto-apparatuur in de Benelux, nergens vind je zo veel tweedehands camera's, objectieven, flitsers etc. en ons aanbod verandert dagelijks. Dit is mede een gevolg van onze uitstekende voorwaarden, alle apparatuur wordt gecontroleerd, gereinigd en geleverd met een jaar garantie. Het is tevens mogelijk deze tweedehands artikelen bij aanschaf direct te verzekeren, voor dezelfde kosten en vrijwel dezelfde voorwaarden die je krijgt bij nieuwe apparatuur. De enige verschillen zijn dat de verzekering geen schade vergoedt als gevolg van fabricagefouten en de waarde van de verzekerde apparatuur na het eerste jaar met 10% afneemt en na het tweede jaar met 20%.


De verzekeringsvoorwaarden in het kort

Je sluit een verzekering af voor een periode van drie jaar, waarna je de optie hebt deze met een jaar te verlengen. Tijdens deze periode is jouw apparatuur verzekerd tegen schade en verlies binnen de kaders van wat als normaal gebruik mag worden beschouwd. Normaal is uiteraard een lastig te definieren begrip, maar de leidraad is dat er wordt verwacht dat je niet moedwillig je apparatuur onderwerpt aan risicovolle activiteiten. Een simpel voorbeeld hiervan is zwemmen met een niet-waterdichte camera, maar ook een camera gebruiken voor een videoreportage in een oorlogsgebied is uitgesloten van de verzekering.

Wanneer er sprake is van schade of verlies van apparatuur binnen de kaders van de voorwaarden, zal deze maximaal vergoed worden. Dit wil zeggen dat de apparatuur gerepareerd wordt of, wanneer reparatie onmogelijk is of duurder is dan de waarde van de apparatuur, vervangen wordt door een nieuw vergelijkbaar naar eigen keuze. In het laatste geval mag je een duurder model kiezen, waarbij je het verschil zelf bijlegt. Een goedkoper model mag ook, maar je zult hier niet voor gecompenseerd worden. Het eigen risico bedraagt €15,-.