Tweedehands artikelen kunnen een flinke milieuwinst opleveren. Je bespaart hiermee grondstoffen, energie en afval die nodig zijn om nieuwe apparatuur te maken. Goed voor het milieu en jouw portemonnee dus!

Heb jij nog gebruikte foto-apparatuur die je zou willen verkopen?
Cameraland is altijd op zoek naar goed verkoopbare tweedehands camera's, lenzen en andere apparatuur en wij bieden daarom de mogelijkheid om jouw gebruikte apparatuur aan ons te verkopen.

Zoek je een gebruikte camera, lens of een verrekijker? Cameraland heeft een enorme voorraad aan uitstekende occasions. Alles is deskundig gecheckt, heeft een jaar garantie en je hebt 14 dagen bedenktijd! Bekijk onze tweedehands apparatuur in de winkel of op de website.


Sorteer

1 - 18 van 750 producten

750 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 42
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 42

Tweedehands

Cameraland heeft een enorm ruim aanbod van uitstekende occasions: demo en tweedehands modellen van digitale spiegelreflexcamera's, systeemcamera's, compactcamera's, middenformaat camera’s, videocamera’s, objectieven, flitsers, camera accessoires, statieven en verrekijkers.

Wij hebben gemiddeld een ongelooflijke voorraad van niet minder dan 1000 tweedehands artikelen! We bieden camera's, lenzen en accessoires van onder meer de merken Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic, Pentax en uiteraard Leica. Het kopen van een occasion betekent doorgaans dat je met een gebruikt, maar nog relatief jong product aan de slag gaat, voor een duidelijk lagere prijs dan een nieuwe. Cameraland controleert en test ingeruilde of ingekochte apparatuur zeer grondig. Onze specialisten hebben een zeer diepgaande kennis van foto-apparatuur, waardoor er maar liefst 1 jaar garantie op tweedehands apparatuur wordt gegeven. Door deze unieke garantie kun je gerust een tweedehands product bij ons aanschaffen.

Tweedehands camera's

De meeste tweedehands digitale spiegelreflexcamera's die je bij Cameraland koopt vallen in de categorie 'jonge occasions'. Die zijn meestal slechts enkele jaren oud. Door de snelle modelwisselingen en de ontwikkelingen in de sensortechniek heb je dan te maken met camera's van een of enkele generaties geleden. Die zijn technisch/mechanisch echter nog lang niet 'op'. En de kwaliteit van de beeldsensor en de processor is ook al zo goed, dat je er zonder bedenkingen mee kunt werken. Veel hobbyfotografen koesteren hun camera, stof en vuil wordt meteen verwijderd en ze vervoeren hem in een beschermende tas of koffer waardoor de buitenkant er meestal onberispelijk uitziet.

Ook op het gebied van de systeemcamera's zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Dat betekent dat je heel voordelig een occasion koopt die technisch gezien nog helemaal actueel is, daarom is de aanschaf van een tweedehands systeemcamera in veel gevallen een uitstekende keus. De modelwisselingen gaan hier gemiddeld veel sneller dan bij spiegelreflexen, de camera's krijgen eigenlijk nauwelijks de tijd om te verouderen. Een occasion systeemcamera heeft vaak maar weinig foto's gemaakt, bijvoorbeeld omdat het de tweede camera van een hobbyfotograaf was. Een extra voordeel van een systeemcamera is dat elke lens die ooit is gemaakt er via een adapter op de systeemcamera gemonteerd kan worden.

Tweedehands lenzen

Ben je op zoek naar een extra lens voor je digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera, dan is het zeker aan te raden even bij de Cameraland occasions te kijken. Een lens gaat wat betreft techniek nu eenmaal relatief langer mee dan een digitale camera die sneller achter loopt bij de nieuwste ontwikkelingen. Als je een nieuwe camera koopt, kies je daarom meestal een model van hetzelfde merk omdat je geliefde en vertrouwde lenzen er dan op passen. Dat geeft aan dat je een lens voor een veel langere gebruiksduur koopt. Het is voor veel fotografen dan ook de reden dat zij wat meer geld uitgeven voor een lens met een betere kwaliteit of een hogere lichtsterkte. Schaf je een tweedehands lens aan, dan kun je vaak een klasse hoger kopen voor hetzelfde geld. Wij ruilen niet alleen apparatuur bij aankoop van een nieuw apparaat in, maar wij kopen ook in. Onze keuze aan tweedehands lenzen is daarom enorm groot.

Kijkers, statieven en accessoires

Als je geregeld in de winkel en op de website van Cameraland kijkt, zul je merken dat er ook mooie tweedehands verrekijkers, spotting scopes, statieven, balhoofden en flitsers worden aangeboden. Zou je het liefst een hoogwaardige verrekijker of spotting scope van Leica of Swarovski willen, een originele systeemflitser, of een superdegelijk Gitzo statief, maar is de prijs een probleem? Houd dan onze tweedehands afdeling in de gaten, want wij ruilen zulke producten regelmatig in. Dat zou kunnen betekenen dat je niet door hoeft te sparen voor een nieuwe kijker of statief maar nu al aan de slag kunt met de tweedehands versie!

Inruil

Er zijn veel redenen om camera's in te ruilen. Er is een flinke groep fotografieliefhebbers die graag met een camera met de nieuwste techniek of de nieuwste functies werkt, en dus regelmatig een overstap maakt. Verder heb je natuurlijk te maken met mensen die een volgende stap in hun ontwikkeling willen maken en op een camera met bijvoorbeeld een hoge seriesnelheid of een full-frame sensor willen overgaan. Ook komt het tegenwoordig veel voor dat mensen hun spiegelreflex uitrusting inruilen voor een veel kleinere, lichtere systeemcamera-set. Nu de systeemcamera wat betreft autofocussnelheid volwassen is geworden - de beeldkwaliteit was dat al - is dit een logische stap voor fotografen die niet meer met een zware cameratas of -koffer willen of kunnen sjouwen.

Cameraland is altijd geïnteresseerd in het inruilen van goede foto-apparatuur. We taxeren je spullen graag en vakkundig, en we doen je een inruilvoorstel. Liever alleen cash, dus zonder wat nieuws te kopen? Dat kan ook en dat maakt voor de waardebepaling helemaal niets uit. Klik hier om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Margeregeling

Wij verkopen onze tweedehands artikelen onder de margeregeling. Dit houdt in dat hier geen BTW wordt geheven bij de verkoop. Je kunt dus - als je als zelfstandige BTW-plichtig bent - dus ook geen BTW terugvragen over deze artikelen, omdat je het niet hebt betaald.

Meer info

Wil je meer informatie over de Cameraland occasions, kijk dan op de speciale occasions informatiepagina.