Nikon Z 600mm f/4 TC VR S
Nikon Z 600mm f/4 TC VR S
17.249,00

Nikon Z 600mm f/4 TC VR S

17.249,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z 600mm f/4 TC VR S

De Nikon Z 600mm f/4 TC VR S combineert bereik, snelheid en veelzijdigheid en is een superteleobjectief dat is gemaakt voor de zware omstandigheden van sport- en natuurfotografie. Dit objectief wordt gekenmerkt door zijn lange brandpuntsafstand en heldere f/4 ontwerp, samen met snelle AF en robuuste VR beeldstabilisatie, en onderscheidt zich verder met een ingebouwde 1,4x teleconverter waarmee vrijwel onmiddellijk kan worden overgeschakeld naar een brandpuntsafstand van 840mm f/5.6 voor een nog groter bereik wanneer dat nodig is.Ingebouwde 1,4x teleconverter

Met de ingebouwde 1,4x teleconverter kun je direct je bereik vergroten tot 840mm door eenvoudigweg de rechter schakelaar om te zetten. Omdat de teleconverter in de lensbehuizing is geïntegreerd, is deze optisch afgestemd op de lens voor betere beeldprestaties en blijft de weersbestendigheid van de lens volledig behouden. Het geïntegreerde ontwerp vermindert ook de kans op het aantrekken van stof of vuil naar optische of sensor diensten en bespaart tijd bij het wisselen tussen brandpuntsafstanden. Wanneer de teleconverter wordt gebruikt, wordt deze 600mm f/4 een 840mm f/5.6 objectief.

S-Line Optiek

Het snelle maximale diafragma van f/4 blinkt uit in beschikbare lichtomstandigheden en komt ook de regeling van de scherptediepte ten goede om onderwerpen te scheiden en te isoleren van een drukke achtergrond. Dit objectief helpt chromatische aberraties, kleurranden en comatische aberraties vrijwel te elimineren en beschikt over twee ED (extra-lage dispersie) en een Super ED glaselement, twee lichtgewicht fluoriet elementen en een SR (korte golflengte refractief) element. Het SR element heeft een speciaal ontwerp met hoge dispersie dat golflengtes korter dan blauw breekt; dit draagt bij aan een werkelijk nauwkeurige kleurweergave en maakt het lensontwerp compacter.

Voice Coil Motor autofocus

Voice Coil Motor (VCM) gebruikt magneten in plaats van tandwielen om de scherpstelgroepen met hogere initiële snelheden en met grotere nauwkeurigheid en soepelheid te bewegen. Er wordt ook een geleidestang gebruikt, die helpt de trillingen bij het scherpstellen te verminderen voor grotere continue scherpstelsnelheden. (WAARSCHUWING: Gebruik dit product niet als je een pacemaker of ander medisch apparaat hebt. De magneet of magneten in dit product kunnen de werking van medische apparaten verstoren).

Dit objectief maakt gebruik van een uiterst nauwkeurige sensor uit de robotica-industrie en is voorzien van een optische ABS (absolute) encoder voor het detecteren en doorgeven van informatie over de positie van het objectief met extreme nauwkeurigheid om snelle en nauwkeurige AF-prestaties te optimaliseren. Voor videogebruik is de Silky Swift VCM ook bijzonder stil en het multi-focussysteem vermindert ook sterk de focus breathing voor een grotere compositorische nauwkeurigheid bij het scherpstellen. Volledig handmatige scherpstelling is ook mogelijk en er wordt gebruik gemaakt van een intern scherpstelontwerp, waarbij alleen de interne lensgroepen worden bewogen tijdens het scherpstellen, om de totale lengte van het objectief tijdens het gebruik te behouden en snellere scherpstelsnelheden te bevorderen.

Vibratiereductie

De beeldstabilisatie met vibratiereductie vermindert het verschijnen van cameratrillingen met ongeveer 5 stops om beter uit de hand te kunnen fotograferen in situaties met weinig licht. Synchro VR wordt ook ondersteund in combinatie met compatibele camera's met sensor-shift VR, die in-body VR combineert met optische VR voor betere prestaties en 5,5 stops trillingscontrole.

Professionele duurzaamheid en intuïtieve bediening

Het vernieuwde ontwerp weegt 3.3 kg, waardoor het 14% lichter is dan de 600mm f/4 met F-vatting, en deze versie met Z-vatting heeft een ingebouwde teleconverter. Het fysieke ontwerp concentreert het zwaartepunt rond de statiefbevestiging voor soepeler, responsiever pannen, vooral als je op een statief of monopod werkt. De statiefbevestiging is ook draaibaar voor gemakkelijker schakelen tussen verticale en horizontale opnamen. De geavanceerde weerbestendige afdichting bestaat uit rubberen pakkingen om het binnendringen van stof en vocht te voorkomen, het objectiefhuis is gemaakt van een lichtgewicht en duurzame magnesiumlegering, en de voor- en achterelementen hebben een fluorlaag die vuil, vocht en olie gemakkelijk afstoot en gemakkelijker schoon te maken is.

De intuïtieve "no-look" bedieningslayout plaatst alle veelgebruikte knoppen en draaiknoppen op gemakkelijk bereikbare plaatsen, zodat je je ogen niet van de zoeker hoeft te halen. Sla een scherpstelpositie op met de Memory Set knop zodat je direct naar deze positie kunt terugkeren door aan de Fn ring te draaien - perfect voor het vastleggen van vluchtige bewegingen. Aanpasbare L-Fn knoppen kunnen worden ingesteld om het volgen van het onderwerp, de AF-vergrendeling en het beeld te configureren.

Compatibel met de optionele Z-teleconverter TC-1.4x en TC-2x om het bereik van dit objectief nog verder te vergroten.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Nee
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 165 mm
Lengte 437 mm
Gewicht 3260 gram
Type lens Super tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 600
Maximale brandpuntsafstand (mm) 840
Lenselementen 26
Lensgroepen 20
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HK-43
Statiefgondel type Vast(Draaibaar)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z 600mm f/4 TC VR S of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice