Sorteer

14 producten

14 producten

Filteren

Wildcamera

Wil je wildlife goed op beeld brengen, dan is het gebruik van een wildcamera een zeer geschikte keuze. Door de neutrale kleur van de camera kan je onopvallend fotograferen en filmen in de natuur, zonder de dieren te storen. Daarnaast kan je de camera natuurlijk ook gebruiken in een bos of zelfs in de tuin. Een wildcamera zit meestal in een speciale case ter bescherming.

Waarom een wildcamera?

Je kan een wildcamera voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld ‘s nachts dieren spotten in het bos, insecten vastleggen die door de tuin krioelen of wilde beesten ontdekken die in het donker pas actief worden. De camera kan namelijk filmen in het donker en schiet een foto zodra er bewegingen gedetecteerd worden.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een wildcamera?

Als je een wildcamera wil kopen, is het verstandig om op de volgende punten te letten:

  • De snelheid van de camera. Juist als je snelle dieren wil vastleggen, heb je een wildcamera nodig met een snelle reactietijd. Dan ben je er zeker van dat je zelfs de snelle beesten op de gevoelige plaat hebt vastgelegd.
  • De resolutie van de wildcamera. Je wil natuurlijk goed kunnen zien wat er allemaal voor je camera loopt, kruipt of springt, dus dan heb je een goede resolutie nodig voor de mooiste video’s en foto’s.
  • Het bereik waarbinnen foto’s worden gemaakt op de wildcamera. Wil je de camera plaatsen bij een open gebied waar amper beweging is of bij een snelweg waar juist veel beweging is? Baseer daarop je keuze qua bereik.
  • Glow of No Glow wildcamera? Een No Glow camera heeft onzichtbaar licht waardoor je de overlast voor de dieren beperkt. Een Glow camera heeft licht dat zowel mens als dier kunnen waarnemen.
  • De prijs van de wildcamera. Wat wil je maximaal uitgeven aan een wildcamera? Met een budget in gedachte kun je al wat gerichter zoeken.

Mocht je er toch nog niet uitkomen, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice of kom langs voor advies van onze specialisten in onze winkel in Alkmaar.