Objectieven

Sorteer

1 - 18 van 1440 producten

1440 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 80
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 80
Objectieven

Lenzen en objectieven bij Cameraland

Groothoeklens, macrolens, telelens of alles-in-een lens. Vast brandpunt of juist een zoomlens? Bij Cameraland kun je ze kopen van o.a. Canon, Nikon, Sony, Sigma, Mamiya, Fuji, Tamron, Carl Zeiss, SamYang en LensBaby. Bekijk ook onze tweedehands objectieven

Lenzen,de perfecte partner voor je camera

Is het nou een lens of een objectief? Officieel is het natuurlijk een objectief maar dit is tegenwoordig eigenlijk schrijftaal die je in fotobladen en advertenties van fabrikanten ziet. Bijna niemand gebruikt deze term meer in de praktijk en vrijwel iedere fotograaf heeft het over zijn of haar telelens of macro-lens. Vandaar dat ook wij, hoewel we beter weten, ons hierbij aansluiten en het dus over lenzen in plaats van objectieven zullen hebben. Een lens is eigenlijk slechts een, weliswaar bijzonder belangrijk, onderdeel van een objectief. Voor de volledigheid: een objectief bestaat uit een aantal verschillende types holle en bolle lenzen die uiteindelijk het gewenste effect een scherpe afbeelding leveren. Bij fabrikanten worden de lenzen in een een objectief aangeduid als elementen en het aantal hiervan varieert per type lens. Een kleine 50 mm lens bestaat vaak uit maar 8-9 elementen terwijl een zoomlens er soms wel meer dan 18 heeft. Het aantal lenselementen is overigens geen maatstaf voor de kwaliteit van een lens. Zoomlenzen hebben meer elementen dan een vast brandpunt omdat er een variabele brandpuntsafstand is maar ook om lensfouten te corrigeren. Fabrikanten gebruiken niet alleen corrigerende lenselementen, zoals sferisch geslepen lenzen, maar ook elementen van speciale glassoorten, zoals glas met een hoge brekingsindex. De hogere prijs van dit materiaal zie je onvermijdelijk terug in de prijs van de lens, maar je krijgt er ook een zichtbaar betere beeldkwaliteit voor terug.

Vergroot je mogelijkheden met extra objectieven

Geschoten van zeer dichtbij of juist veraf, vol in beweging of juist vanuit stilstand: een lens is altijd in sterke mate bepalend hoe je foto eruit komt te zien. Bij Cameraland kunnen fotografen terecht voor een zeer divers aanbod aan lenzen plus het bijbehorende deskundige advies. Wij hebben de lenzen van de camerafabrikanten zoals Canon, Nikon, Sony, Fuji, Panasonic, Pentax, Olympus en Leica in voorraad. Datzelfde geldt voor de lenzen van de onafhankelijke fabrikanten als Carl Zeiss, Sigma, Tamron, Tokina en Samyang.

Wat zijn lenzen?

Een spiegelreflex of systeemcamera is niet compleet zonder een goede lens. Door te kiezen voor bepaalde lenzen, bepaal je de scherpte, het contrast en de kleurweergave van je foto maar ook het perspectief en de scherptediepte. In feite zijn lenzen essentieel voor de kwaliteit en compositie van jouw foto’s. Een haarscherpe foto van een prachtige bloem (macro lens), het interieur van een historisch gebouw (groothoek lens), een mooi portret of een bijzonder dier tijdens een safaritrip (telelens): er zijn veel soorten lenzen die bij de verschillende situaties passen waarin jij graag fotografeert.

Welke soorten objectieven bestaan er?

Het aanbod aan lenzen is enorm. Ten eerste zijn er lenzen met een variabele beeldhoek: zoomlenzen. Deze objectieven bestaan in de volgende soorten: standaardzoom, groothoekzoom en telezoom. Daarnaast zijn er lenzen met een vaste brandpuntsafstand. Hiermee kun je dus niet in- of uitzoomen. Deze lenzen beschikken meestal over een hoge lichtsterkte en een uitstekende beeldkwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn de telelens, de groothoeklens en de macrolens. Bij Cameraland kun je terecht voor alle soorten lenzen van alle merken.

Standaard zoomlenzen

Met standaard zoom bedoelen we dat een zoomlens het bereik van groothoek tot tele omvat. 'Vroeger' was dit dan een 35-70mm of 28-70mm lens, ze bestaan overigens nog steeds. In de loop der tijd is het zoombereik steeds groter geworden. Een mooi voorbeeld is de Tamron 18-400/3.5-6.3, een lens voor camera's met een APS-C-sensor met een (naar full-frame omgerekend) zoombereik van maar liefst 27-600mm (1.5x) of 29-640mm (1.6x). Hierdoor is zo'n lens geschikt voor bijna alle onderwerpen en situaties. Of het nu om architectuur-, portret- of vogelfotografie gaat, je kunt het aan zonder lenzen te verwisselen! De oplettende lezer heeft vast al opgemerkt dat de maximale lichtsterkte (F3.6-6.3) bescheiden is. Heb je meer lichtsterkte nodig kijk dan naar standaard zooms in het 24-70mm of 24-105mm (full-frame) bereik die een hogere lichtsterkte hebben.

Groothoekzoomlens

Heb je geen probleem om wat vaker van objectief te wisselen, stel je prijs op een hoge lichtsterkte of fotografeer je vooral landschappen, architectuur of interieurs? Bekijk dan de groothoekzoomlenzen, die over een zoombereik in het groothoekbereik beschikken. Omdat het minder moeilijk is om een groothoekzoom dan een groothoek-tot-tele-zoom te ontwerpen zal de beeldkwaliteit van een groothoekzoom waarschijnlijk ook prima zijn. Een groothoekzoom heeft een bereik van ultragroothoek tot groothoek, bijvoorbeeld van 10 tot 24mm (APS-C) of 15 tot 30mm (full-frame), maar er bestaan ook zoomlenzen in het fisheye bereik.

Telezoomlens

Is portret-, vogel- of wildlife-fotografie echt jouw ding, bekijk dan de telezoomlenzen. Het verschil tussen een telezoom en een telelens met een vast brandpunt is dat je flexibeler kunt fotograferen met een telezoom. Je kunt je uitsnede aanpassen zonder je positie te verlaten, van lens te verwisselen, of een extender te plaatsen. Ideaal als je op een vaste plaats, zoals je auto of een schuilhut, zit bij het fotograferen van schuwe vogels of andere dieren. De keerzijde is dat telelenzen met een vast brandpunt vaak wel over een hogere lichtsterkte beschikken.

Macrolens

Een macrolens is speciaal ontworpen om de beste prestatie in het dichtbij gebied te leveren. Hierdoor heb je een veel betere beeldkwaliteit dan bij gebruik van een andere lens met hulpmiddelen zoals tussenringen, een balg of voorzetlenzen. Wil jij indrukwekkende foto's (of films natuurlijk) maken van bloemen, insecten of postzegels, bekijk dan onze macro lenzen. Vergeet niet om een goed statief aan te schaffen, door de extreem kleine scherptediepte zit je zo naast de ultieme scherpte.

Wat kost en lens

Hoewel een redelijke lens al te koop is voor rond de honderd euro, kosten lenzen van een goede kwaliteit vaak een veelvoud daarvan. Gelukkig kun je in de middenklasse ook prima kwaliteit vinden. Door de grote verschillen in prijs en kwaliteit, is het belangrijk dat je eerst goed vergelijkt, voordat je een keuze maakt uit het enorme aanbod aan lenzen. Bedenk dat een objectief in principe langer meegaat dan je camera!

Tweedehands lenzen

Cameraland biedt het grootste assortiment aan tweedehands objectieven. In elke prijsklasse en van elk merk en type. Omdat de ontwikkelingen bij lenzen lang zo hard niet gaan als bij de camera's zelf is een lens van 10 jaar geleden nog steeds prima te gebruiken. En omdat deze als tweedehands natuurlijk veel minder kost kun je in een veel hogere klasse kijken dan hetzelfde budget je normaal gesproken zou kunnen bieden. Neem eens een kijkje bij onze tweedehands lenzen

Waarom een camera objectief van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen. In onze winkel staan enkele honderden types lenzen klaar voor een demonstratie. Jouw objectief liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camera lenzen alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren!