Sorteer

1 - 18 van 71 producten

71 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
SD kaart

SD kaarten

De meeste gebruikte geheugenkaart is de SD kaart. SD kaarten zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten. Het is daarom aan te raden om je eerst goed in te lezen in wat de belangrijke verschillen zijn en welke type SD kaarten je foto- of videocamera accepteert.

Welke soorten geheugenkaarten zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten SD kaarten, microSD kaarten en SD kaarten. Je camera accepteert maar één van deze twee soorten. SD kaarten worden vaak gebruikt in foto- en videocamera’s. Omdat micro SD kaarten een stuk kleiner zijn worden deze meestal gebruikt in action action cams, dashcams of smartphones.

Wat betekenen de afkortingen op een SD kaart?

De belangrijkste zijn SD, SDHC en SDXC. SD staat voor Secure Digital. SDHC en SDXC, staat voor Secure Digital High Capacity en Secure Digital eXtended Capacity. Standaard SD-kaarten hebben een maximale capaciteit van 4GB en de SDHC en SDXC hebben een opslagcapaciteit tussen de 32 en 2048GB. Een microSD kaart heeft een capaciteit tot 2GB, de microSDHC en microSDXC kaarten hebben een opslagcapaciteit tussen de 32 en 256GB.

Wat betekenen de getallen op mijn geheugenkaart?

Naast het aantal GB's staat er ook een ander getal op je SD kaart. Dit getal geeft aan wat de schrijfsnelheid is van je geheugenkaart. Maak je veel foto’s snel achter elkaar of werk je met grote bestanden? Dan is het raadzaam om goed op de schrijfsnelheid van de SD kaart te letten. Klasse 10 SD kaarten hebben een minimale schrijfsnelheid van 10MB/s. Geheugenkaarten met een UHS3 klasse hebben een schrijfsnelheid van 30MB/s

Opslagcapaciteit van je SD kaart.

Tijdens het fotograferen of filmen wil je niet in ene te maken hebben met een volle geheugenkaart. Het is daarom aan te raden om SD kaart aan te schaffen met meer capaciteit dan je in eerste instantie dacht nodig te hebben.De keerzijde van van een grote SD kaart is dat als je deze kwijt raakt of kapot gaat je een heleboel foto’s kwijt bent. Er zijn daarom ook veel fotografen die gebruik maken van twee of meerdere kleinere SD kaarten.