Sorteer

1 - 18 van 452 producten

452 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 26
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 26
Standaardlens

Standaard lenzen

Een standaard lens of kitlens is de lens die je bij de camera krijgt als je een camera aanschaft. Het zijn vaak lenzen met een zoombereik tussen de 18-55mm. Op deze manier kan je direct aan de slag met je nieuwe camera zonder dat je daarvoor ook nog een keer een dure lens moet kopen.

Waarom een standaard lens?

Standaard lenzen zijn tegenwoordig van een degelijke kwaliteit en breed inzetbaar. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat zul je de meeste foto’s gewoon kunnen maken. Beginnende fotografen en fotografen met een klein budget zullen daarom prima geholpen zijn met een standaardlens.

Meer zoom dan een standaard lens

Op zoek naar meer zoom? De drie grootste merken: Canon, Nikon en Sony hebben daar een paar prima allround lenzen voor. Nikon fotografen kunnen kiezen uit de AF-S 16-85, de AF-S 18-105, de AF-S 18-200 of zelfs een AF-S 18-300mm voor nog meer zoombereik. De Sony gebruikers kunnen kiezen voor een 18-135mm. De Canon fotografen kunnen voor meer groothoek en meer zoom kijken naar de volgende objectieven EF-S 15-85, de EF-S 18-135 of de EF-S 18-200mm. Allemaal uitstekende en betaalbare opties voor meer zoombereik dan bij de standaard kitlens.

Standaard lens vs Prime lens

Professionele fotografen stellen vaak andere en hogere eisen aan hun werk en ruilen de standaard lens direct bij aanschaf in voor een andere betere lens. Bijvoorbeeld een prime lens die beter aansluit hun manier van fotograferen. Prime lenzen hebben een vast brandpunt en kunnen dus niet zoomen. Prime lenzen hebben daarentegen een lagere F-stop waardoor ze sneller zijn en een mooier scherpte diepte effect hebben. Deze lenzen zijn vaak een stuk duurder en bedoeld voor één of enkele soorten fotografie.

De volgende stap

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer halen uit je fotografie? Dan zal je ook moeten gaan investeren in andere lenzen en in sommige gevallen ook een andere camera. Het advies is om eerst te gaan investeren in andere lenzen voordat je een nieuwe camera koopt. Het grote voordeel is dat lenzen uitwisselbaar zijn, het is dus wel belangrijk om bij de aanschaf van je nieuwe lens rekening te houden met de camera die je hierna wil aan gaan schaffen. Als je nu bijvoorbeeld een camera hebt met een crop sensor en je wil overstappen naar een full frame camera. Dan kan je het beste alleen nog maar kijken naar full frame lenzen. Je moet in zo een geval wel rekening houden met een crop factor, als je een full frame lens op een crops sensor camera draaid vergroot je dus je zoombereik van je nieuwe lens.