Sorteer

12 producten

12 producten

Filteren
USB-stick

USB Stick

Een USB-flashdrive, ook wel bekend als een thumb drive, sticky, jumpdrive of memory stick. Is een opslagapparaat met een flashgeheugen en een geïntegreerde USB poort. USB sticks zijn veel kleiner dan een harde schijf die in je computer of laptop zit. USB drives werden voor het eerst in het jaar 2000 verkocht. USB-flashstations worden vaak gebruikt voor dezelfde doeleinden waarvoor floppy disks of CD 's ooit werden gebruikt. Dus voor opslag, gegevensback-up en overdracht van computerbestanden. USB sticks zijn kleiner, sneller en hebben duizenden keer meer capaciteit dan een floppy drive. USB drives zijn ook duurzamer en betrouwbaarder omdat ze geen bewegende delen hebben. Bovendien zijn ze niet gevoelig voor elektromagnetische interferentie en zijn ze ook niet gevoelig voor krassen en stoten.

USB-connectors zijn elektrisch geïsoleerd en beschermd in een plastic, metalen of rubberen behuizing. Waardoor de USB stick bijvoorbeeld in een broekzak of aan een sleutelhanger kan worden gedragen. De meeste flashdrives maken gebruik van een standaard type A USB-aansluiting.

USB 2.0

Tegen 2003 hadden de meeste USB-flashstations USB 2.0 verbinding, met 480 Mbit / s als maximale overdrachtssnelheid. De schrijfsnelheden variëren aanzienlijk tussen apparaten. Kleine schrijfbewerkingen naar willekeurige locaties zijn bijvoorbeeld veel langzamer en veroorzaken meer slijtage dan lange schrijfbewerkingen.

USB 3.0

Nu bestaan er apparaten met een USB 3.0 aansluiting waarbij de overdracht snelheid aanzienlijk verbeterd is in vergelijking met zijn voorganger USB 2.0. De USB 3.0-interface specificeert overdracht snelheden tot 5 Gbit / s (625 MB / s), vergeleken met 480 Mbit / s van USB 2.0 ( 60 MB / s). Alle USB 3.0 apparaten zijn compatibel met USB 2.0 poorten.