Ruilen en Retourneren

Niet tevreden met je aankoop? Als het product niet aan je wensen voldoet, of je wilt toch liever een ander product of oplossing, neem dan even contact met ons op. Wij zullen met je overleggen wat de beste manier is om het product om te ruilen.

Ruilen in de winkel

Ruilen in de winkel is het eenvoudigst. Je wordt persoonlijk geholpen bij het uitzoeken van een vervangend product of oplossing en je kunt het eventuele verschil in prijs direct afrekenen. Neem bij het ruilen altijd je aankoopbewijs mee.

Ruilen per post

Om een product per post te ruilen of te retourneren kun je gebruik maken van het retourformulier dat is meegeleverd met je bestelling. Geef hierop met welk product je graag je geleverde product wilt ruilen.

Ruilen of retourneren van een internetbestelling

Bij online aankopen heb je recht op een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen. Je hebt dus 14 kalenderdagen de tijd om - zonder opgave van redenen - van de aankoop af te zien. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het bestelde product. Om die reden kun je bij ons binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van je bestelling, een artikel retour sturen of ruilen voor een ander product.

Uitzondering hierbij zijn speciaal voor jou geassembleerde producten. Na het verstrijken van de zichttermijn wordt de koopovereenkomst een feit. Op deze pagina lees je meer over het herroepingsrecht. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht kun je gebruik maken van het bij uw bestelling meegeleverde retourformulier.

Kosten ruilen of retourneren

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal je de standaard verzendkosten ook retour ontvangen. Retourneren van producten die via de normale pakketpost (PostNL) verstuurd kunnen worden, is binnen Nederland gratis. Gebruik daarvoor het antwoordnummer dat je van ons ontvangt na aanmelding van de retour. Retourneren vanuit het buitenland of met een andere vervoerder dan PostNL is mogelijk, echter vallen dan de directe kosten voor je eigen rekening. Het is mogelijk een andere vervoerder te kiezen, maar de rechtstreekse kosten hiervan zijn dan voor jou.<