Geheugen kaarten

Sorteer

1 - 18 van 229 producten

229 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13
Geheugen

Geheugenkaarten

Een digitale camera kan niet zonder geheugenkaart. SD kaarten zijn de meest gebruikte geheugenkaarten in digitale fotocamera’s. Er zijn twee soorten SD kaarten, die bovendien weer zijn onderverdeeld in verschillende klassen.

Verschillende soorten geheugenkaarten

Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste geheugenkaart? Eerst moet je er achter komen wat voor soort geheugenkaart je camera gebruikt. Hieronder de meest voorkomende soorten op een een rijtje: SD kaarten, microSD kaarten, XQD kaarten, compactflash kaarten, en CFast kaarten. Als je er achter bent gekomen welke soort geheugenkaart je camera gebruikt is de volgende stap om uit te zoeken wat de opslag capaciteit moet zijn. Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur maar ook van de capaciteit van je foto- of videocamera.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit wordt beperkt door de camera. In de meeste gevallen hoef je hier niet al te veel rekening mee houden. Wanneer je er wel op moet letten is als je voor een oudere camera het nieuwste geheugenkaartje koopt met een extreem grote opslag capaciteit. In zo een geval bestaat de kans dat de opslagcapaciteit van de SD kaart te groot is voor de camera waardoor deze niet gebruikt kan worden. Kies er dan voor om meerdere kleine kaarten te gebruiken in plaats van één grote, zo ben je ook niet alles in een keer kwijt bij schade of verlies.

Schrijfsnelheid

De schrijfsnelheid is belangrijk, koop je een te langzaam kaartje dan bestaat de kans dat de buffer van je camera vol loopt en je even geen foto’s meer kunt maken.

Cardreaders

De meeste kaartlezers zijn in staat de meest soorten geheugenkaarten uit te lezen. Waar je wel op wil letten is de schrijfsnelheid van je cardreader, afbeeldingsbestanden worden steeds groter. Een cardreader met een hoge schrijfsnelheid is in staat om grotere bestanden in een kortere tijd over te zetten naar je computer.