Sorteer

1 - 18 van 58 producten

58 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Telescoop

Telescoop

Dit is een opwindende tijd om een ​​amateurastronoom te worden. Nooit eerder hebben beginnende sterrenkijkers zo'n enorme reeks telescopen en accessoires tot hun beschikking gehad om uit te kiezen. Deze variëteit maakt het wel moeilijk voor een niet-geïnformeerde consument om de juiste beslissing te nemen. Voordat je iets koopt, moet je bepalen wat voor jou belangrijk is. Waar kijk je het liefst naar? Hoe ervaren ben je en hoeveel wil je uitgeven? Welke opslagruimte heb ik tot me beschikking en hoeveel gewicht wil ik vervoeren? Beantwoord deze vragen en maak jezelf bekend met wat er te koop is. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij ons in de winkel in Alkmaar.

Diafragma van de telescoop

Het belangrijkste aspect van elke telescoop is het diafragma. Het diafragma van een telescoop bepaalt het vermogen om licht te verzamelen. Hoe groter het diafragma, des te beter. Een telescoop met een diafragma van 152 mm kun je bijvoorbeeld de kraters op de maan onderscheiden.

Vergroting van een telescoop

Het zal je misschien verbazen, maar het diafragma van een telescoop bepaalt niet wat de vergroting is. Elke telescoop kan een bijna oneindig aantal vergrotingen bieden, de vergroting is ook afhankelijk van het oculair dat je gebruikt. Vaak kiezen waarnemers voor een lage vergroting om naar lichtzwakke sterrenstelsels en nevels te kijken, en een gemiddelde vergroting voor heldere planeten zoals de maan.

Hoeveel vermogen is te veel?

Er is een eenvoudige regel om de beste vergroting te vinden: 50 keer het diafragma van uw telescoop in inches, of tweemaal het diafragma in millimeters.