Sorteer

16 producten

16 producten

Filteren
Kleurfilter

Kleurfilters voor je camera

Gekleurde filters beïnvloeden de kleur van het licht of veranderen de kleuren in het uiteindelijke beeld.

Wat zijn gekleurde filters?

Kleur filters zijn zoals de naam al doet vermoeden, niets anders dan een een stuk gekleurd glas dat je voor de lens van de camera plaatst. Deze filters veranderen hoe de camera het licht ziet en het effect hangt af van de kleur van het filter.

Blauwe filters

Blauwe filters verbeteren rood en oranje, terwijl het contrast een beetje wordt weergegeven.

Groene filters

Groen is een goede kleur voor huidtinten, vooral onder kunstmatige lichtbronnen.

Rode filters

Rode filters absorberen blauw en groen. Ze worden gebruikt voor hoog contrast zwart-wit foto's met een zeer donkere lucht.

Oranje filters

Oranje filters worden vaak gebruikt voor het verbeteren van een zonsondergang.

Gele filters

Gele filters hebben vaak de voorkeur vanwege hun vermogen om landschappen realistischer te bekijken.

Geel-groene filters

Geel-groene filters hebben overal de meeste toepassingen, variërend van portretten tot groen.

Hebben digitale fotografen kleur filters nodig?

Digitale fotografen hebben niet noodzakelijk gekleurde filters nodig, maar er zijn nog steeds enkele goede redenen om ze te gebruiken. In tegenstelling tot polarisatiefilters en nd filters, kunnen de kleuren ook nog eens worden aangepast in de nabewerking. Veel kleur filters kunnen met een paar klikken in Photoshop of Lightroom worden toegepast als digitale filters.

Waarom een kleurfilter

Waarom een ​​kleurfilter? Er zijn een paar redenen waarom fotografen ze gebruiken. Het is te makkelijk om te denken "Oh, dat zal ik later oplossen", soms is dat niet helemaal het geval. Soms is het gebruik van een filter eenvoudiger dan het openen van het bestand en het toepassen van hetzelfde effect. Gekleurde filters zijn ook een goed hulpmiddel bij het leren over fotografie en hoe de camera licht interpreteert. Ja, je kunt het effect digitaal krijgen, maar leer je echt hoe de camera licht interpreteert met een effect van één klik? Wanneer u veel opnamen maakt die allemaal hetzelfde filter nodig hebben, is het gemakkelijker om een ​​filter in de lens te schroeven dan om elk bestand in Photoshop te openen of te wachten tot een batch bewerking is voltooid.