continu licht

Sorteer

1 - 18 van 400 producten

400 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 23
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 23
Continu licht (studio)

Continuverlichting

Continu licht is niets anders dan een studiolamp die constant aan staat. Waardoor je direct het effect van je lamp kan zien op je model of onderwerp. Het licht is vaak zachter dan flitslicht en bij de betere lampen ben je in staat om de intensiteit en de kleurtemperatuur te bepalen. Dit is één van de reden waarom veel portretfotografen kiezen voor continuverlichting. Omdat de lamp continu aan staat is het ook gemakkelijker om de camera correct in te stellen. Vanwege de doorontwikkeling van LED verlichting zie je dat ook steeds meer videografen gebruik maken van LED continu verlichting.

Soorten continu verlichting

Er zijn drie gangbare soorten lampen die gebruikt worden voor continu verlichting. Halogeen en fluorescent worden het meest gebruik. Het nadeel van deze twee soorten is dat ze allebei erg warm worden, dit is oncomfortabel voor je model. Je kan de kleurtemperatuur niet veranderen en de intensiteit is alleen te verstellen door lampen aan of uit te zetten. Maar LED verlichting is terrein aan het winnen en dat vinden wij niet gek. LED verlichting is de laatste jaren enorm doorontwikkeld. De voordelen van LED verlichting zijn enorm. Er komt geen warmte vanaf de intensiteit is traploos te verstellen en bij de beter modellen is de kleurtemperatuur volledig instelbaar. Omdat LED verlichting geen warmte afgeeft hebben ze geen hinderlijke koeling nodig en gaan ze veel langer mee.

Fotograferen en filmen op locatie

Continu verlichting heeft meer stroom nodig dan flitsverlichting, logisch je lampen staan continu aan. Dat gaat in de meeste gevallen alleen als je toegang hebt tot netstroom. Veel fotografen maken daarom buiten gebruik van reportageflitsers. Reportageflitsers werken op batterijen en zijn draadloos aan te sturen. Maar ook hier zie je dat er steeds vaker dat foto- en videografen kiezen voor LED verlichting met ingebouwde accu.

Betaalbare studioverlichting

Voor beginnende fotografen of enthousiastelingen zijn er diverse voordelige studiosets te koop. De sets bestaan vaak uit een paar lampen met statief en een lichtvormer. Meer uitgebreide studiosets hebben ook nog een achtergrond en enkele andere studio accessoires. Je krijgt waar je voor betaald. Ben je een gevorderde fotograaf dan zal je niet geholpen zijn met een starterset.