Sony A-serie: De A7R III
Sorteer

1 - 18 van 25 producten

25 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Digiscoping

Digiscoping

Digiscopen is het maken van foto's door een spotting scope of verrekijker. Bijna alle camera’s kunnen daarvoor gebruikt worden. Er bestaan zelfs accessoires die het mogelijk maken om je smartphone te gebruiken.Spotting scopes hebben een zeer hoge vergroting en kunnen een object vele malen dichterbij halen. Als je een spottingscope gecombineerd met een goede camera, maak je prachtige foto’s van objecten op een grote afstand. Digiscoping is een veelgebruikte techniek onder de vogelaars en wordt ook wel gebruikt op een safari of tijdens de jacht.

Statief voor digiscoping

Vergroting en trillingen zijn inherent met elkaar verbonden.Je vergroot niet alleen het beeld maar ook het effect van bewegingen. Om trillingen te minimaliseren adviseren we altijd om gebruik te maken van een statief. Voor het beste resultaat adviseren we een statief met fluid head.

Camera instellingen voor digiscoping

We willen je graag adviseren om je camera op de “manual” stand te zetten wanneer je gaat digiscopen. De kijker communiceert niet met je camera dus je camera kan onmogelijk weten wat de juiste instellingen zijn voor een correcte belichting. Gebruik onderstaande instelling als beginpunt en probeer d.m.v kleine aanpassingen de ideale instellingen te vinden voor je camera.
Iso1000-2000
Diafragma 5 of minder
Sluitertijd 1/1000

Maak gebruik van een afstandsbediening voor het beste resultaat.