Sorteer

1 - 18 van 75 producten

75 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Lampstatieven

Lampstatieven

Wanneer je gebruik gaat maken van lampen en flitsers die niet op je camera bevestigd zijn. Zal je er snel achterkomen dat je een lampstatief nog hebt. Maar wat heb je nodig en wat is handig om te hebben? Als je een lampstatief gaat kopen dan is het verstandig om met de volgende punten rekening te houden: prijs, gewicht, afmeting ingeklapt, maximale hoogte en stabiliteit.

Waarom een lampstatief?

Je kan pas echt gebruik maken van je studio verlichting als je een paar goede statieven hebt. Elke fotograaf weet dat bij fotografie alles draait om licht en hoe je er gebruik van maakt. Lampstatieven geven een fotograaf de gelegenheid om met het licht te spelen en experimenteren. Er bestaan ook accessoires voor je lampstatief waardoor het mogelijk is om een reportageflitser, microfoon of reflectiescherm te bevestigen op je lampstatief. Lampstatieven zijn meestal voorzien van een statiefkop met aan de bovenkant een spigot aansluiting. Dit is een metalen pen met een uitsparing in het midden t.b.v je studiolampen.

Lampstatief gebruiken

Wanneer je een lampstatief gaat gebruiken zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zorg dat wanneer het mogelijk is de poten van de lampstatief op z'n breedst staan voor extra stabiliteit. Om er voor te zorgen dat je statief niet omwaait is het verstandig om je flitskop boven een statief poot te bevestigen en de statief te verzwaren met een zandzak voor extra stabiliteit.