Sorteer

1 - 18 van 128 producten

128 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8
Statiefkop

Balhoofd bij Cameraland

Een balhoofd is de meest praktische van alle statiefkoppen. Buigt alle kanten op, heeft geen uitsteeksels en is daardoor gemakkelijk mee te nemen. Maar we hebben ook videokoppen, 3D-koppen, 360° panoramakoppen, van o.a. Gitzo, Redged, Manfrotto en Novoflex. Een statiefkop biedt de benodigde ondersteuning en stabiliteit voor de camera op een statief, waardoor prachtige en ruisvrije foto’s en filmopnames kunnen worden gemaakt. Een groot voordeel van een balhoofd is dat de functionaliteit en bewegingsvrijheid goed samenwerken. De camera kan met een enkele knop versteld worden.Probeer ze uit in onze winkel of bestel ze online!

Voordelen van een balhoofd

Een camerastatief is niet compleet zonder statiefkop. De statiefkop zorgt ervoor dat je je camera precies kunt richten. Er zijn verschillende soorten statiefkoppen, die elk hun eigen toepassingsgebied hebben. Een statiefkop maakt draai- en kantelbewegingen met je camera mogelijk. Het is belangrijk dat die verstelling gemakkelijk loopt en heel precies uit te voeren is. En het is tevens zaak dat een eenmaal gevonden instelling goed kan worden vastgezet, zodat een gekozen stand niet kan wijzigen. Is de camera te zwaar voor de kop, dan is het vaak niet mogelijk om de camera stevig vast te zetten op de gewenste positie.

Wat is een statiefkop

Cameraland heet een uitgebreid en divers assortiment statiefkoppen. Hieroinder een korte uitleg van de verschillende statiefkoppen.

Ander soort statiefkop

Een videokop is ontworpen voor het maken van vloeiende bewegingen tijdens het filmen met een camcorder. Daarvoor is hij uitgerust met lange hendel, waarmee je de camera gedoseerd horizontaal kunt pannen. Bij professionele koppen wordt een hydraulische demping toegepast, waarmee bewegingen zeer gelijkmatig verlopen en zonder schokken starten en stoppen. Van deze vloeistofkoppen is ook een eenvoudiger variant beschikbaar, waarbij dit effect op een goedkopere manier wordt nagebootst. Dat wordt vloeistofeffect genoemd.

Neigkop of tiltpan

Een neigkop is speciaal gemaakt voor gebruik op een monopod. Hij kan alleen voor- en achterwaarts worden gekanteld.

Swinghead of panorama kop

De swinghead is een beugel- of hoefijzervormige statiefkop, speciaal bestemd voor het gebruik van lange tele-objectieven. Het objectief wordt hier uitgebalanceerd in geplaatst en is dan zonder enige kracht of inspanning te richten, ook voor het volgen van snel bewegende onderwerpen.

3D-kop

Bij een 3D-kop hebben alle richtingen een eigen verstelling: voorwaarts kantelen, zijwaarts kantelen en roteren. Doordat alle instellingen separaat zijn uit te voeren is de instelprecisie hoog, wat vaak goed van pas komt bij macrofotografie en productfotografie.

Waarom een balhoofd

Het balhoofd is de meest gebruikte statiefkop. De balhoofd is gebaseerd op een kogelgewricht en is snel en makkelijk in alle richtingen verstelbaar. De grootte van de kogel heeft een direct relatie met de belastbaarheid van het balhoofd. Een grote kogel heeft ook meer gebruikscomfort en instelprecisie, belangrijk bij productfotografie en macro. Het vastzetmechanisme van de betere modellen zijn vaak uitgerust met een instelbare frictie.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Gitzo, Genesis, Falcon eyes, Cullmann Manfrotto, Redged, Velbon, Sachtler en Novoflex.

Waarom een camera statiefkop van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen. In onze winkel staan enkele honderden types statiefkoppen voor een demonstratie. Jouw balhoofd of panorama kop liever online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan statief koppen alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren.