Sorteer

1 product

1 product

Filteren
Opslag

Externe harde schijf voor media opslag

Een harde schijf is een belangrijk medium voor het opslaan van digitale bestanden. In tegenstelling tot de vluchtige opslag van RAM, houdt een harde schijf zijn bestanden vast, zelfs als deze uitgeschakeld worden. Dit is de reden waarom je foto’s en videobestanden nog steeds te benaderen zijn zelfs als je de hardeschijf een tijd niet aangesloten is geweest met je pc of laptop.

Soorten vaste schijven

De harde schijf van je computer zijn niet de enige soort harde schijf. HDD zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Sommige hard drives hebben een kleine opslagcapaciteit en andere weer een hele grote opslagcapaciteit. De gewone flashdrive heeft een opslagcapaciteit net als een harde schijf maar deze werkt anders als dan de traditionele harde schijf. Flash-drives hebben solid-state drives ingebouwd en maken via USB kabel verbinding met de computer. Een andere USB-harde schijf is de externe harde schijf , dit is in feite een gewone harde schijf die in zijn eigen behuizing is gestopt.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van de harde schijf is vaak het eerste waar je op gaat letten bij het kopen van een HDD maar ook de schrijfsnelheid van een hardeschijf is belangrijk. Als de opslagcapaciteit vrij klein is, betekent dit dat deze sneller vol raakt, terwijl een schijf met veel opslag veel meer gegevens kan opslaan. Ben je iemand die veel 4K-video's of RAW afbeeldingen opslaat? Kies dan een HDD met een hoge opslagcapaciteit.