Macro filters

Sorteer

1 - 18 van 62 producten

62 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Macro filter

Macro filter

In de fotografie is een close-up filter, of macrofilter een prijs voordelige accessoire die gebruikt kan worden voor macrofotografie. Door gebruik te maken van zo een voorzet lens, hoef je geen dure macro lens aan te schaffen. Close up filters werken op dezelfde manier als een leesbril, hierdoor is bijna elke primaire lens in staat beter scherp te stellen op onderwerpen dicht bij de lens. We kunnen het eigenlijk beter een Macro of Close -up lens extension noemen. Het is ook een lens en geen filter. Daarnaast hebben macro filters nog meer voordelen, ze zijn licht van gewicht, eenvoudig te gebruiken en eenvoudig te vervoeren. Close-up lenzen worden meestal gespecificeerd door hun optische kracht. De verschillende close-up lenzen kunnen in combinatie gebruikt worden. De vergrotingsfactor is in zo een geval de som van de vergrotingsfactor bij elkaar opgeteld. Een set opzetlenzen van +1, +2 en +4 macro filters kan worden gecombineerd om een ​​bereik van +7 te halen. Wanneer u een close-up lens toevoegt aan een camera die zich richt op oneindig en u de scherpstelling niet wijzigt, wordt de focus verplaatst naar een afstand die gelijk is aan de brandpuntsafstand van de close-uplens. Dit is de maximale werkafstand waarmee je een foto kunt maken met de close-uplens.

Close-up filter

Om een ​​close-upfilter te gebruiken, is het belangrijk om die maximale en minimale afstanden te weten want alleen als je binnen dat bereik zit, is het mogelijk om een ​​foto te maken. Er is niet veel van een bereik tussen de minimum- en maximumwaarden en het verschil in vergroting is ook redelijk gematigd. Om macro filters voor dieren te gebruiken, zal de grootte van het dier en werkafstand eerst bepaald moeten worden, dus het is van essentieel belang om te weten wat het favoriete onderwerp is voordat je een close-up filter erop schroeft. De close-upfilters zijn het meest effectief bij objectieven met een lange brandpuntsafstand en het gebruik van een zoomlens is zeer praktisch om enige flexibiliteit in de vergroting te hebben. Een goede techniek voor scherpe scherpstelling is om eerst een foto op een lange brandpuntsafstand te maken.

Macro Filters

Cameraland.nl heeft een uitgebreid assortiment macro filters om uit te kiezen. Bestel je close-up filter online. Heb je nog een paar vragen voor onze collega’s? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij ons in de winkel in Alkmaar.

De verschillende effect filters voor je objectief

Effectfilters waren vooral populair in de tijd van de analoge fotografie, achteraf tijdens de beeldbewerking effecten aanbrengen was immers nog niet mogelijk. Tegenwoordig zijn er daarom maar weinig effectfilters leverbaar. Een uitzondering is het infraroodfilter dat het zichtbare licht tegenhoudt en alleen infrarood licht doorlaat, bij sommige camera's krijg je daardoor een heel apart, vervreemdend effect.

Schroeffilters

De meeste filters zijn voorzien van een schroefdraad die je in de filtervatting van de lens draait. Elk filter wordt in de meeste filtermaten aangeboden en als je toevallig een filter hebt dat net wat groter is dan de filtermaat van de lens kun je hem passend maken via een een verloopringetje. Dit wordt een step-upring genoemd. Andersom kan ook, via een step-downring kun je een filter met een kleinere schroefdraad op een lens met een grotere filtermaat monteren. Het verschil mag niet te groot zijn omdat je anders, vooral bij groothoek, last van donkere hoeken krijgt.

Systeemfilters

Gebruik je vaak filters op veel verschillende lenzen, denk dan eens na over de aanschaf van een filtersysteem. Dit zijn vierkante of rechthoekige filters die in een systeemhouder passen. Door gebruik van adapterringen monteer je de filterhouder in de filterdraad van de lens. Het enige dat je hoeft aan te schaffen als je een nieuwe lens koopt (of huurt) is een passend ringetje, je hoeft geen nieuwe set filters te kopen. Dit is vooral voor professionele cineasten een handige en relatief voordelige oplossing, omdat zij grote, professionele (dus kostbare) filters gebruiken. Merken met filtersystemen zijn onder meer Haida, Benro en Cokin.

camerafilters en de kosten

Afhankelijk van je wensen kun je al voor een paar tientjes een prima camera filter kopen. Sommige filters kosten echter een veelvoud daarvan. De prijsverschillen worden bepaald door de diameter, de kwaliteit van het glas en de kwaliteit van de coating en de vatting. Hoe beter de kwaliteit van een filter des te kleiner de kans dat het gebruik ervan een negatieve invloed op de fotokwaliteit heeft. Wat een passende prijs voor je camera filter is, hangt af van je wensen en eventueel het effect dat je wilt bereiken. Daarom is het slim om eerst goed te vergelijken, voordat je een keuze maakt uit alle leverbare camerafilters.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Athabasca, B&W, Benro, Formatt Hitech, Haida, Marumi, Rodenstock en Tokina.

Waarom een camera filter van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van diverse filters voor je lens. In onze winkel liggen enkele honderden types filters klaar voor een demonstratie. Jouw camerafilter liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camerafilters alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren.