Tilt shift lens

Sorteer

1 - 18 van 57 producten

57 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Tilt shift lens

Tilt Shift lenzen bij Cameraland

Door de Tilt actie van de lens ten opzichte van de film of sensor te draaien, verandert het vlak waarin het beeld scherp wordt weergegeven ten gevolge van het Scheimpflug-principe. Het effect hiervan is vooral merkbaar wanneer de scherptediepte klein is, dus bij een groot diafragma. Hierdoor kunnen twee tegenovergestelde effecten worden bereikt: men kan een voorwerp van voor naar achter scherp in beeld krijgen, wat vooral bij productfotografie wordt toegepast. Door de shift actie van de lens ten opzichte van het hart van de film of sensor te verschuiven, verandert schijnbaar het perspectief: hoge gebouwen kunnen op deze wijze worden weergegeven alsof men er van zeer grote afstand naar kijkt. De shift-actie zorgt ervoor dat de gebouwen in een stadslandschap niet naar elkaar toe lijken te vallen. Bij architectuurfotografie wordt vooral van deze actie gebruikgemaakt.

Lenzen,de perfecte partner voor je camera

Is het nou een lens of een objectief? Officieel is het natuurlijk een objectief maar dit is tegenwoordig eigenlijk schrijftaal die je in fotobladen en advertenties van fabrikanten ziet. Bijna niemand gebruikt deze term meer in de praktijk en vrijwel iedere fotograaf heeft het over zijn of haar tele-lens of macro-lens. Vandaar dat ook wij, hoewel we beter weten, ons hierbij aansluiten en het dus over lenzen in plaats van objectieven zullen hebben. Een lens is eigenlijk slechts een, weliswaar bijzonder belangrijk, onderdeel van een objectief. Voor de volledigheid: een objectief bestaat uit een aantal verschillende types holle en bolle lenzen die uiteindelijk het gewenste effect een scherpe afbeelding leveren. Bij fabrikanten worden de lenzen in een een objectief aangeduid als elementen en het aantal hiervan varieert per type lens. Een kleine 50 mm lens bestaat vaak uit maar 8-9 elementen terwijl een zoomlens er soms wel meer dan 18 heeft. Het aantal lenselementen is overigens geen maatstaf voor de kwaliteit van een lens. Zoomlenzen hebben meer elementen dan een vast brandpunt omdat er een variabele brandpuntsafstand is maar ook om lensfouten te corrigeren. Fabrikanten gebruiken niet alleen corrigerende lenselementen, zoals sferisch geslepen lenzen, maar ook elementen van speciale glassoorten, zoals glas met een hoge brekingsindex. De hogere prijs van dit materiaal zie je onvermijdelijk terug in de prijs van de lens, maar je krijgt er ook een zichtbaar betere beeldkwaliteit voor terug.

Vergroot je mogelijkheden met extra objectieven

Geschoten van zeer dichtbij of juist veraf, vol in beweging of juist vanuit stilstand: een lens is altijd in sterke mate bepalend hoe je foto eruit komt te zien. Bij Cameraland kunnen fotografen terecht voor een zeer divers aanbod aan lenzen plus het bijbehorende deskundige advies. Wij hebben de lenzen van de camerafabrikanten zoals Canon, Nikon, Sony, Fuji, Panasonic, Pentax, Olympus en Leica in voorraad. Datzelfde geldt voor de lenzen van de onafhankelijke fabrikanten als Carl Zeiss, Sigma, Tamron, Tokina en Samyang.

Wat zijn lenzen?

Een spiegelreflex of systeemcamera is niet compleet zonder een goede lens. Door te kiezen voor bepaalde lenzen, bepaal je de scherpte, het contrast en de kleurweergave van je foto maar ook het perspectief en de scherptediepte. In feite zijn lenzen essentieel voor de kwaliteit en compositie van jouw foto’s. Een haarscherpe foto van een prachtige bloem (macro lens), het interieur van een historisch gebouw (groothoeklens), een mooi portret of een bijzonder dier tijdens een safari trip (telelens): er zijn veel soorten lenzen die bij de verschillende situaties passen waarin jij graag fotografeert.

Tweedehands lenzen

Cameraland biedt het grootste assortiment aan tweedehands objectieven. In elke prijsklasse en van elk merk en type. Omdat de ontwikkelingen bij lenzen lang zo hard niet gaan als bij de camera's zelf is een lens van 10 jaar geleden nog steeds prima te gebruiken. En omdat deze als tweedehands natuurlijk veel minder kost kun je in een veel hogere klasse kijken dan hetzelfde budget je normaal gesproken zou kunnen bieden. Neem eens een kijkje bij onze tweedehands lenzen

Belangrijke merken

De belangrijkste merken in deze categorie voor Cameraland zijn: Tamron, Sigma, Samjang en Nikon

Waarom een objectief van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen. In onze winkel staan enkele honderden types lenzen klaar voor een demonstratie. Jouw objectief liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan lenzen alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren!