Sorteer

1 - 18 van 40 producten

40 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Monopod

Monopod's bij Cameraland

Een monopod heeft verschillende voordelen ten opzichte van een tripod. Bij Cameraland vind je een enorm assortiment eenpootstatieven in elke prijsklasse. Kom ze bekijken in onze ruime winkel of bestel ze online. We leveren supersnel tegen de laagste prijs en wij betalen de verzendkosten!

Wat is een eenbeensatief

Monopods kom je ook tegen onder de naam eenbeenstatief of eenpootstatief. Het primaire doel is ondersteuning van de camera, zodat trilling de scherpte van de foto niet kan bederven. Tevens geeft het gebruik van een monopod een verhoging van het gebruikscomfort van je camera. Je hoeft het gewicht niet te dragen en bieden de stabiliteit die je zoekt bij een snelle toepassing, bij vele verschillende soorten van fotografie.

Waarom een monopod

Met grote, zware tele-objectieven is haast niet uit de hand te fotograferen. Zet er een monopod onder en het lukt prima. Richten en volgen van het onderwerp is dan geen enkel probleem meer. Monopods verschillen in pootdikte, aantal segmenten en toegepast materiaal. De goedkoopste exemplaren zijn uitgevoerd in aluminium Monopods van carbon hebben een hogere prijs, maar ook het laagste gewicht. De buizen zijn zeer stijf en trillingen worden het beste gedempt. Zeker bij de grotere monopods is het gewichtsvoordeel behoorlijk groot. Basalt zit qua eigenschappen en prijs tussen deze twee materialen in.

Monopod of tripod

Een monopod kan een driepootstatief niet vervangen. Het biedt echter bij takken van fotografie waarbij snelheid belangrijk is veel voordelen. Je kunt snel reageren, je kunt makkelijk een andere opnamelocatie kiezen en volgen van een onderwerp gaat heel eenvoudig Bovendien is zo'n eenpootstatief licht en compact. Er is altijd wel een plekje voor te vinden in of aan je fototas of fotorugzak.

Accessoires voor eenpootstatieven

Een eenbeenstatief is in principe zonder kop te gebruiken, maar dan ben je wel beperkter in het richten van je camera: je kunt alleen horizontaal rechtuit fotograferen. Wil je schuin voorover of achterover kunnen richten (bijvoorbeeld bij foto's vanaf een tribune) dan is een neigkop de handigste accessoires voor dit probleem. Die kan alleen maar voor- of achterover kantelen, de enige verstelling die je bij een monopod nodig hebt!

Belangrijke eigenschappen voor monopod's

Een eenbeenstatief heeft een hoog draagvermogen, de betere modellen zijn prima geschikt voor het professionele camera apparatuur. Goedkopere modellen zullen door het mechanisme van een poot wel meer moeite hebben om de camera stabiel te houden en dit zal ook zichtbaar zijn in de uiteindelijke opname. Carbon eenpoot modellen bieden daarentegen veel kwaliteit en stabiliteit bij het gebruik met zware camera’s. Er zijn eenpootstatieven die ook nog eens voorzien zijn van neerklapbare voetjes aan het einde van de monopod. Het spreekt voor zich dat als je de monopod niet helemaal uittrekt stabieler zijn. Waardoor je in staat bent om ook bij een lange sluitertijd ongewenste trillingen te beperken tot een minimum.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Gitzo, Genesis, Falcon eyes, Cullmann Manfrotto, Redged, Velbon, Sachtler en Novoflex.

Waarom een monopod van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen. In onze winkel staan enkele honderden types statieven klaar voor een demonstratie. Jouw monopod, tipod of gimbal liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camera statieven alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren.