Camera filters

Sorteer

1 - 18 van 1167 producten

1167 producten

Filteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 65
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 65
Camera filters

camerafilters bij Cameraland

De perfecte aanvulling voor je objectief. Met de juiste camerafilters bereik je de allermooiste resultaten. Ontdek de wondere wereld van de filters en laat je adviseren door onze ervaren medewerkers. Bij Cameraland kun je kiezen uit een groot aantal soorten. Zo hebben we filters van de merken Hoya, B&W, Rodenstock, Carl Zeiss, Benro, Haida en Cokin.

Wat zijn camerafilters?

Camerafilters zijn schijfjes glas of kunststof in een montuur of houder die je voor de lens van je camera plaatst. Met een filters kun je de kwaliteit van je foto’s verbeteren en speciale effecten verkrijgen. Er zijn verschillende soorten filters. Je kunt bijvoorbeeld de verdeling maken in beschermende filters, corrigerende filters en effectfilters. Je kunt ook filters ook verdelen in schroef- en systeemfilters. Cameraland heeft een breed assortiment filters in voorraad, in elke prijsklasse en voor elke toepassing.

Beschermende lensfilters

Moderne lenzen zijn voorzien van een geavanceerde coating op de frontlens, deze coating vermindert het optreden van reflecties en overstraling. Als je de frontlens te vaak reinigt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie in een stoffig land, kan deze coating afslijten, waardoor de effectiviteit vermindert. Veel fotografen gebruiken daarom een UV-filter of een skylight-filter om de frontlens te beschermen tegen stof en andere ongerechtigheden. Deze filters blokkeren het UV-licht dat in de hoge bergen voorkomt, maar ze worden meestal aangeschaft vanwege de beschermende functie. Er bestaat ook een turboversie van het beschermfilter, zoals de Sigma WR Ceramic Protector, een filter van gehard glas dat tweemaal dunner en tienmaal sterker is dan een normaal filter en ook nog eens antistatisch en waterafstotend. Dit is de ultieme bescherming van je kostbare lens!

Corrigerende filters voor je objectief

Sommige corrigerende filters zorgen er voor dat bepaalde zaken je sensor niet bereiken. Dat kan een overmaat aan licht zijn (grijsfilter), reflecties (polafilter) of een bepaalde lichtkleur (kleurenfilter). Een grijsfilter wordt bij fotografie gebruikt om een lange sluitertijd voor bepaalde effecten te krijgen. Een mooi voorbeeld is het water van een waterval dat het mooist is bij een lange sluitertijd. Filmers gebruiken grijsfilters om met een grote lensopening te kunnen werken, waardoor de scherptediepte lekker klein is. Je kunt grijsfilters in verschillende sterktes krijgen en er zijn ook variabel instelbare grijsfilters. Polarisatiefilters worden veel gebruikt om reflecties te verminderen, waardoor landschappen en/of een lucht veel mooier worden. Kleurenfilters worden tegenwoordig vooral als verloopfilter aangeboden; je kunt dan bijvoorbeeld een wolkenlucht benadrukken of een kleur andere geven.

Close-up filters voor je lens

Close-upfilters corrigeren de kleinste instelafstand van de lens van je camera. Hiermee kun je op een veel kleinere afstand fotograferen of filmen, waardoor je eenvoudig indrukwekkende close-ups kunt maken. De kwaliteit is logischerwijze minder dan van een echte macrolens, maar voor het fotograferen van bijvoorbeeld bloemen is een close-upfilter prima. Soms worden sets van close-upfilters van verschillende sterktes aangeboden. Je kunt ze apart gebruiken maar ook combineren. Als je echter teveel filters stapelt kan de kwaliteit achteruit gaan door de inwendige reflecties. Al met al een goedkope manier om kennis te maken met de fascinerende wereld van de close-up en macrofotografie.

De verschillende effect filters voor je objectief

Effectfilters waren vooral populair in de tijd van de analoge fotografie, achteraf tijdens de beeldbewerking effecten aanbrengen was immers nog niet mogelijk. Tegenwoordig zijn er daarom maar weinig effectfilters leverbaar. Een uitzondering is het infraroodfilter dat het zichtbare licht tegenhoudt en alleen infrarood licht doorlaat, bij sommige camera's krijg je daardoor een heel apart, vervreemdend effect.

Schroeffilters

De meeste filters zijn voorzien van een schroefdraad die je in de filtervatting van de lens draait. Elk filter wordt in de meeste filtermaten aangeboden en als je toevallig een filter hebt dat net wat groter is dan de filtermaat van de lens kun je hem passend maken via een een verloopringetje. Dit wordt een step-upring genoemd. Andersom kan ook, via een step-downring kun je een filter met een kleinere schroefdraad op een lens met een grotere filtermaat monteren. Het verschil mag niet te groot zijn omdat je anders, vooral bij groothoek, last van donkere hoeken krijgt.

Systeemfilters

Gebruik je vaak filters op veel verschillende lenzen, denk dan eens na over de aanschaf van een filtersysteem. Dit zijn vierkante of rechthoekige filters die in een systeemhouder passen. Door gebruik van adapterringen monteer je de filterhouder in de filterdraad van de lens. Het enige dat je hoeft aan te schaffen als je een nieuwe lens koopt (of huurt) is een passend ringetje, je hoeft geen nieuwe set filters te kopen. Dit is vooral voor professionele cineasten een handige en relatief voordelige oplossing, omdat zij grote, professionele (dus kostbare) filters gebruiken. Merken met filtersystemen zijn onder meer Haida, Benro en Cokin.

camerafilters en de kosten

Afhankelijk van je wensen kun je al voor een paar tientjes een prima camera filter kopen. Sommige filters kosten echter een veelvoud daarvan. De prijsverschillen worden bepaald door de diameter, de kwaliteit van het glas en de kwaliteit van de coating en de vatting. Hoe beter de kwaliteit van een filter des te kleiner de kans dat het gebruik ervan een negatieve invloed op de fotokwaliteit heeft. Wat een passende prijs voor je camera filter is, hangt af van je wensen en eventueel het effect dat je wilt bereiken. Daarom is het slim om eerst goed te vergelijken, voordat je een keuze maakt uit alle leverbare camerafilters.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor cameraland in deze categorie zijn: Athabasca, B&W, Benro, Formatt Hitech, Haida, Marumi, Rodenstock en Tokina.

Waarom een camera filter van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van diverse filters voor je lens. In onze winkel liggen enkele honderden types filters klaar voor een demonstratie. Jouw camerafilter liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camerafilters alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren.