Nikon Z9 Body
Nikon Z9 Body
5.999,00

Nikon Z9 Body

5.999,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 133,48 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z9 Body

De Nikon Z9 systeemcamera is uitgerust met een door Nikon-technici ontworpen gestapelde full-frame CMOS-sensor van 45.7 megapixel en een ultrasnelle EXPEED 7-processor. De camera beschikt over een zeer geavanceerd autofocussysteem en 3D-tracking, toonaangevende videomogelijkheden, een uitzonderlijk weergave via de elektronische zoeker, snelheden tot 120 bps met volledige automatische scherpstelling en lichtmeting, en meer.

De Nikon Z 9 is ontworpen voor diegenen die de grenzen van fotografie en video willen verleggen. De camera is uitstekend geschikt voor professionele wildlife- en sportfotografen en fotojournalisten die niet alleen een buitengewone EVF en AF en een gemakkelijke bediening nodig hebben, maar ook robuustheid die zelfs die van de D6 overtreft. De Z9 is ook relevant voor professionele mode- en reclamefotografen die foto's en video's met een hoge resolutie moeten creëren waarin hun volledige creativiteit tot uiting komt. Daarnaast is de camera ook interessant voor videomakers die kwaliteitsresultaten willen realiseren in efficiënte en flexibele productieomgevingen.

Voortreffelijke prestaties bij AF en 3D-tracking

Het 493-punts AF-systeem omvat 405 AF-punten voor automatisch veld-AF. Dat zijn er vijf keer zo veel als bij de Z7 II. Met 10 AF-veldstanden kunnen gebruikers de AF-instellingen voor elke klus optimaliseren. Deep-learning AI maakt ondertussen zeer geavanceerde, gelijktijdige detectie van maximaal negen verschillende soorten onderwerpen mogelijk. Dit wordt gecombineerd met 3D-tracking, een primeur voor de serie systeemcamera's van Nikon, waardoor elk belangrijk moment gemakkelijker kan worden vastgelegd. Van mensen en hun gelaatstrekken tot dieren en voertuigen, de Z 9 herkent wat wordt gefotografeerd en reageert direct op veranderingen in de positie, de richting of de snelheid van het onderwerp.

Baanbrekende videomogelijkheden

Dankzij de ongelooflijke beeldkracht van de Z9 kunnen gebruikers magnifieke full-frame 8K 24p tot 60p en 4K 24p tot 120p video en time-lapse-video's in de camera opnemen. 8K-video-opnamen bij 30p kunnen per keer gedurende ongeveer 125 minuten worden opgenomen. Bovendien garandeert de compatibiliteit met het ProRes 422 HQ opnameformaat dat de Z9 voldoet aan de vele eisen van videoproductie. En een aankomende firmware-update maakt het mogelijk om RAW 8K-video in zeer vloeiende 60p op te nemen. Volledige AF/AE en oogdetectie AF ondersteunen wanneer je video's opneemt aangezien Nikon's N-RAW-indeling bestandsgrootten beheersbaar houdt.

Indrukwekkende snelheid

Leg in één serieopname meer dan 1000 RAW-beeldenv van volledige resolutie met 20 bps vast en leg in de nieuwe stand C+ zelfs beelden met een snelheid tot 120 bps vast met de mogelijkheid van volledige AF/AE. Door deze zeer hoge scansnelheid wordt vertekening door de rollende sluiter praktisch uitgebannen, met als gevolg dat de mechanische sluiter is verwijderd. Dankzij sluitertijden van 1/32.000 en de mogelijkheid van de camera voor opnamen met ISO 64 wordt zelfs in situaties met extreem helder licht een ongekende scherptediepte bereikt.

Constant zichtbaar beeld in real-time

De Nikon Z9 biedt de helderste weergave via de elektronische zoeker (3000 nits), met Dual Stream technologie die waarborgt dat opnamen altijd live en zonder verdonkering zijn, zodat fotografen geen moment meer missen. Het scherm van de Z9 biedt een werkelijk continu real-time beeld. Dus als een onderwerp beweegt of als er ook maar de kleinste verandering optreedt in de scène die wordt gefotografeerd, ziet de gebruiker dat.

Ergonomie en robuustheid

De Nikon Z 9 is voorzien van een kantelmonitor die over 4 assen verticaal en horizontaal kan kantelen, zodat fotografen zich met snelle en flexibele kadrering aan het moment kunnen aanpassen. Deze camera is van top tot teen een hulpmiddel voor professionals. De ergonomie van de camera, zoals de plaatsing van de knoppen, is verfijnd en verbeterd op basis van commentaar van professionele fotografen. Ondertussen is de camera robuuster dan de D6, zodat gebruikers zelfs in moeilijke omstandigheden alles kunnen vastleggen. Met een knop voor de AF-stand kunnen gebruikers tijdens fotograferen door de zoeker wisselen tussen de AF-stand en de AF-veldstand. Ook worden het lcd-bedieningspaneel aan de bovenkant en achterkant en de belangrijkste knoppen verlicht door één keer over de hoofdschakelaar te vegen. Zo kunnen instellingen gemakkelijk in het donker worden gewijzigd.


Specificaties
Merk Nikon
Breedte 149 mm
Diepte 90.5 mm
Hoogte 149.5 mm
Gewicht 1340 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Nikon Z
Processor EXPEED 7
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 45.7
Formaat sensor (mm) 35.9 x 23.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 8256 x 5504
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Gezichtsherkenning, GPS, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 493
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 64
Maximale ISO 25600
Beelden per seconde 20
Langste sluitertijd (sec) 900
Kortste sluitertijd 1/32000 sec
Belichtingscompensatie -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2100000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.8
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/200
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K, 8K
Maximale videoresolutie 7680 x 4320 pixels
Maximale framerate UHD/4K 120
Maximale framerate 1920x1080 120
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Video compressie H.264, H.265, MOV, MP4
Maximaal ingangssignaal (bit) 14
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart CFexpress Type-B, XQD Card
Aantal geheugenslots 2
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, HDMI, USB-C
Model Accu EN-EL18D
Eyecup type DK-33
Productbeoordelingen
5 reviews
“Geweldige camera”
Beoordeling door Zana (geplaatst op 19-02-2022)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Topcamera in alle opzichten: snelheid, autofocus, instellingsmogelijkheden, gebruiksgemak en oerdegelijk.
“Revolutionaire stap voor Nikon”
Beoordeling door Danny Ellinger (geplaatst op 16-02-2022)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Z9

Normaal gesproken stap je, in het geval van Nikon, vrij makkelijk over naar een nieuwe camera. Dit geldt in zekere zin ook voor een overgang van een DSLR naar een Systeem camera; in zekere zin zit alles intuïtief op de goede plek.
Het werken met een camera is voor mij vooral te profiteren van wat goed werkt en te dealen met dingen die lastiger zijn. Of dit nu in het onderwerp, licht, lens of camera zit.
Met de Z9 heb ik, hoewel ik het echt een camera vind, dat het ook een “game control” aan t worden is, wil je in iedere situatie de controle maar vooral de volle mogelijkheden gebruiken: dan moet je door de menu’s heen.

Met alle respect, en soms ook vreselijk handig, maar de vele Youtube filmpjes van technisch enigszins autistische nerds helpen niet bij het maken van de keuzes die je moet maken; die kan je alleen zelf. Jouw motoriek, kijk en visie en vooral wat je wil is leidend bij die keuzes.

Het is voor het eerst dat ik de zgnde geheugenbanken heb voor geprogrammeerd. Zeker nu ik de camera ga gebruiken voor een documentaire is dat een soort must geworden.

Mijn verhaal slaat overigens vooral op wildlife of andere actiefotografie.
Ik ben letterlijk aan het oefenen met de camera. Met name de vele combi’s en autofocus mogelijkheden is een kwestie van wennen. Waar ik voorheen veel wisselde met het aantal scherpstelvelden is het nu vooral een kwestie leren om te gaan hoe de camera omgaat met de verschillende instellingen en intelligentie van het herkennen van het onderwerp. Kort door de bocht kan je voor 95% vertrouwen op de camera en haar mogelijkheden maar wel als je begrijpt wat hij in feite doet. Grootte van het onderwerp, beweging naar je toe, van je af of langs je heen, hoeveelheid onderwerpen dat beweegt, contrast in onderwerp zijn dingen die je moet realiseren.
Er zijn met een Z9 in basis drie keuzes (fotografie):
1. Continie of single autofocus: Bij actie eigenlijk altijd Continue en instelling op ontspan prioriteit.
2. De hoeveelheid velden of 3D: Helemaal afhankelijk van je onderwerp of onderwerpen. In basis gebruik ik large area bij enkele vogel of dier
3. Onderwerpdetectie: Dit is in feite de ontwikkeling van de laatste jaren waarbij de Z9 nu ook de snelheid van processen haalt om echt tot een bijna 100% resultaat te komen. Ik gebruik bij dieren de animal (eye) herkenning en ben nog steeds verbaasd dat het zo goed werkt. Wetende dat het nog maar het begin is…

Let op dat de combi van 2. en 3. de sleutel is tot succes. Dat vereist wat oefening. Het is raadzaam deze drie settings in het “i” snelmenu op te nemen.

Ik heb veel uitgeprobeerd met de Nikkor 100-400 4.0/5.6 met 1.4 en 2.0 Z converter. Ik kom hier op terug maar het resultaat is verbluffend.

Roodborst
Nikon Z9, 100-400 mm Z, TC 20Z, 1/400s f5.6 (door 2x converter belichting f11): dus volle opening! iso 2500 in 400 mm stand (door TC20 dus 800mm) uit de hand…
Foto kan ik helaas niet plaatsen…
“Gewoon een echte flagship van Nikon!”
Beoordeling door Zana (geplaatst op 14-02-2022)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Topcamera in alle opzichten: snelheid, autofocus, instellingsmogelijkheden, gebruiksgemak en oerdegelijk. Ligt heel goed in de hand met goed geplaatste en programmeerbare knoppen,
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z9 Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Nikon Z9 Body

Door Nando Harmsen op 25 november 2021

In het nieuwe vlaggenschip van Nikon, de Z 9, komen de baanbrekende technologieën van Nikon samen om de beste foto- en videoprestaties in de geschiedenis van Nikon te leveren. Nando Harmsen maakte een uitgebreide review van deze hoogwaardige systeem...

Lees meer