Nikon Z 58mm f/0.95 Noct
Nikon Z 58mm f/0.95 Noct
7.999,00

Nikon Z 58mm f/0.95 Noct

7.999,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z 58mm f/0.95 Noct

Nikon Z 58mm f/0.95 Noct - Lichtsterk vlaggenschip

Zoek je een ultralichtsterke standaardlens voor je Nikon Z camera? Bekijk dan zeker de Nikkor Z 58mm f/0.95 Noct, een hoogwaardige lens met een ongelooflijke lichtsterkte van f/0.58. Het is de meest lichtsterke lens die Nikon ooit heeft gemaakt. Door de hoge lichtsterkte is deze bijzondere lens perfect voor onder meer portret-, nacht- en astrofotografie.

Optisch ontwerp

De 58mm f/0.95 Noct is het ultieme bewijs van Nikon's kunnen op het gebied van optische ontwerptechnologie. Behalve de hoge lichtsterkte is de beeldkwaliteit uiteraard ook heel belangrijk. Het optisch ontwerp bestaat uit 17 elementen (in 10 groepen) waaronder vier elementen van ED-glas en drie asferisch geslepen elementen. Samen met twee antireflectie coatings (Arneo Coat en Nano Crystal Coat) is het ontwerp in staat om een geweldige beeldkwaliteit te realiseren. De beeldscherpte is uitstekend en beeldfouten zoals flare en ghost worden afdoende bestreden.

Astro en portret

Door de hoge lichtsterkte kun je bij heel weinig licht fotograferen. Nikon heeft de Noct ontworpen met de eis dat hij (ook) geschikt moet zijn voor astrofotografie, het fotograferen van sterren. Niet alleen de lichtsterkte is dan belangrijk, ook het feit dat de lens lichtpunten perfect rond weergeeft over het gehele beeldveld. De Noct wordt geleverd met een afneembare en draaibare statiefgondel zodat monteren op een statief snel geregeld is.

Door de extreem kleine scherptediepte bij volle opening kun je bijzondere portretten maken waarbij bijvoorbeeld alleen de ogen scherp zijn. De resulterende opnames doen sterk denken aan opnames die werden gemaakt met een technische camera. Het is overigens aan te bevelen om bij portretfotografie de oogherkenning van de Z-camera's te gebruiken, om scherpstelfouten te voorkomen.

Extra's

De Noct is net zoals de Z-camera's voorzien van een weerbestendige afwerking. De fluorcoating op de frontlens stoot vuil, stof en waterdruppels af. Het oled-schermpje op de de behuizing geeft informatie over het ingestelde diafragma, de scherpstelafstand en de scherptediepte. Je kunt zelf een functie, zoals de diafragma-instelling, aan de instelring toewijzen. De Fn-knop heeft een verbeterde functionaliteit, de functies komen overeen met de Fn-knoppen op de camerabody

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 82
Diameter/doorsnede 102 mm
Lengte 153 mm
Gewicht 2 Kg
Type lens Lichtsterk, Portret
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 58
Maximale brandpuntsafstand (mm) 58
Lenselementen 17
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 0.95
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 0.95
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.19
Scherpstel opties Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 50
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HN-38
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z 58mm f/0.95 Noct of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice