Nikon Z 50mm f/1.8 S
Nikon Z 50mm f/1.8 S

Normale prijs: 559,00

Special Price 459,00

Nikon Z 50mm f/1.8 S

Normale prijs: 559,00

Special Price 459,00

Direct leverbaar (alleen online verkrijgbaar)

Of 153,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 15,23 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

€100
KORTING
Ontvang €100 kassakorting

Ontvang nu €100 kassakorting op dit Nikon Z artikel. De korting is reeds verwerkt in de verkoopprijs, je hoeft hier verder niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 19 juli 2021.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z 50mm f/1.8 S

Nikon Z 50mm f/1.8 S - Prime standaardlens

De Nikkor Z 50mm f/1.8 S is een standaardlens voor de Nikon Z camera's. Deze prime lens biedt een fantastische beeldkwaliteit, en mooi bokeh, een STM scherpstelmotor en een weerbestendige afwerking.

Voordelen

Hoewel een vaste brandpuntsafstand van 50mm misschien een beperking lijkt zijn er voldoende gebruiksmogelijkheden. Bij 50mm kun je bijvoorbeeld halftotaal portretten en foto's van kleine groepen zoals een gezin maken zonder kans op perspectivische vertekening. Door de hoge lichtsterkte van deze lens kun je het onderwerp mooi tegen een onscherpe achtergrond af laten steken. Je kunt een 50mm ook prima gebruiken voor de betere straatfotografie en zelfs voor landschapsfotografie. Je wordt in ieder geval beloond met een superieure beeldscherpte en een hoge lichtsterkte!

Beeldkwaliteit

Door toepassing van een optisch ontwerp met twee elementen van ED-glas plus twee asferische elementen is de detailscherpte al uitzonderlijk hoog bij open lens. Chromatische aberratie wordt effectief bestreden en Nikon's Nano Crystal Coat op het voorste lenselement maakt korte metten met overstraling, reflecties en nevenbeelden. Een lichtsterk objectief vraagt uiteraard om een mooie bokeh, mooi bij portretfotografie in tegenlicht met een grote lensopening. De Z 50/1.8 S stelt daar gelukkig niet in teleur, de bokeh is uitzonderlijk mooi!

STM scherpstelmotor

Nikon past een STM oftewel een stappenmotor toe voor de aandrijving van de autofocus. Hierdoor is de scherpstelling zowel snel, accuraat en bovenal geruisloos. Dit is ook ideaal bij het maken van filmopnamen waarbij je liever geen storende scherpstelgeluiden of een trage scherpstelling wilt. De lens is afgedicht tegen stof, zand en spatwater, net zoals de Z camera's.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 62
Diameter/doorsnede 76 mm
Lengte 86 mm
Gewicht 415 gram
Type lens Portret, Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 50
Maximale brandpuntsafstand (mm) 50
Lenselementen 12
Lensgroepen 9
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 1.8
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-90
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z 50mm f/1.8 S of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice