Witbalans filters

Sorteer

1 - 18 van 80 producten

80 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Witbalans filter

Witbalans filter

De automatische witbalans in digitale camera's is in de meeste gevallen een goede oplossing maar zeker niet perfect. Door gebruik te maken van een witbalans filters heeft u altijd de juiste witbalans.

Wat is een witbalans filter en heb je er een nodig?

Er zijn verschillende technieken die je kan gebruiken om de witbalans in je camera in te stellen. De eenvoudigste techniek, hoewel zelden de meest succesvolle, is om de camera automatisch de witbalans te laten bepalen. Het probleem is echter dat Automatic White Balance er vaak een beetje naast zit. Begrijp ons niet verkeerd, moderne digitale camera's zijn absoluut technologische wonderen en gebruiken schitterende algoritmen om heel dichtbij een perfecte WB te komen, maar witbalans is een heel lastig iets om precies goed te krijgen. In plaats van de automatische witbalans, kunt je ook handmatig de witbalans instellen. Graag willen je je adviseren om een keer gebruik te maken van een witbalans filter. Dit is behoorlijk effectief, het kost je alleen wat extra tijd. Als je de witbalans doppen vaker zal gebruiken gebruiken zal je merken dat het de gemakkelijkste manier is voor een consistente correcte witbalans voor je camera. Een witbalans filter is een lensdop gemaakt van een semi-doorschijnend materiaal dat dient als een referentiepunt voor je camera om de neutrale kleur waarde te bepalen.

Witbalans filter kopen

Zit je er al een tijdje over na te denken om een witbalans filter te kopen? Wij van Cameraland helpen je graag verder. Kom langs bij ons in de winkel of bestel veilig en snel op Cameraland.nl.