Sorteer

1 - 18 van 34 producten

34 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Tekentablets

Tekentablets

Voor creatieve fotobewerking is een tekentablet een onmisbaar accessoire. Het werkt veel nauwkeuriger dan een muis en voorkomt ook nog eens RSI-klachten. Tevens levert de drukgevoeligheid van de tekenpen extra bewerkingsmogelijkheden op.

Tekenpen

Met de tekenpen van een tekentablet kan je alles doen wat met een muis ook kan. Plus een heleboel meer. Door de vorm en ergonomie van de pen kun je hem heel precies aansturen. Hij is ook heel goed te gebruiken voor na tekenen en overtrekken. De punt van de tekenpen is over het algemeen drukgevoelig: hoe harder je drukt des te meer effect krijgt de handeling die je uitvoert: lijnen worden dikker, kleuren worden sterker of donkerder, het digitale penseel waarmee je schildert wordt groter. Het is een beetje vergelijkbaar met wat je met een traditionele tekenpen, een penseel of airbrush doet.

Tekentablets zijn er in diverse formaten. Over het algemeen geldt: hoe groter de tablet, des te preciezer je kan werken. Heb je een groot computerscherm en moet je veel bewerken, dan levert een groot tablet zeker meer gebruiksgemak op. Bij sommige modellen is het ook mogelijk met de tekentablet met je vingers aan te sturen, waardoor het als een groot touch tablet gaat functioneren.