Sorteer

14 producten

14 producten

Filteren
Lichtmeters

Lichtmeters

Lichtmeters nemen het giswerk weg en vertellen je direct de juiste instellingen voor je camera. Maar zie het als een advies. Natuurlijk ben je ook vrij om af te wijken voor een creatief resultaat. Door gebruik te maken van een lichtmeter heb je in ieder geval een goed startpunt. Een lichtmeter doet niets anders dat het licht wat op de sensor valt meten en laten zien. Een lichtmeter werkt aan de hand van de belichtingsdriehoek, bestaande uit ISO, sluitertijd en diafragma.

Wanneer maak je gebruik van een lichtmeter.

Het gebruik van een lichtmeter heeft alleen maar zin als je met je lichtmeter bij je onderwerp of model kan komen. Wil je berg, zonsondergang of een ander object fotograferen waar je niet bij kan komen, dan heeft het geen zin om een lichtmeter te gebruiken. Ben je instaat om bij je onderwerp of model te komen dan kan een lichtmeter je helpen met de juiste instellingen voor je camera. De gegevens die je terug krijgt van je lichtmeter moet je niet als heilig beschouwen, eerder als een richtlijn. Een lichtmeter is geen automatische garantie voor een goed eindresultaat. Ook zonder het gebruik van een lichtmeter worden er prachtige foto’s gemaakt.

Lichtmeter bestellen

Bestel je lichtmeter veilig en snel op Cameraland.nl. Nog geen keuze kunnen maken? Dan willen we je graag uitnodigen in onze winkel in Alkmaar waar onze collega fotografen je graag helpen met het kiezen van de juiste lichtmeter.