Sorteer

1 - 18 van 23 producten

23 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Tussenring

Tussenringen

Macro is mooi, meer macro is mooier. Met een tussenring kun je nog dichterbij je onderwerp komen. Bestel nu online en maak morgen al betere macrofoto's!

Perfect accessoire voor dichterbij

Tussenringen worden tussen camera en objectief geplaatst. Daarmee wordt het scherpstelbereik van het objectief naar het dichtbij bereik verlegd. Komt een objectief normaal tot een afstand van 35 cm, met een of meer tussenringen kunt u veel dichter bij het object gaan. Tussenringen zijn daarom een handig accessoire voor macrofotografie.Tussenringen worden veel gebruikt in combinatie teleobjectieven en telezoomobjectieven. De afstand tussen object en objectief blijft dan relatief groot, belangrijk voor het fotograferen van vlinders en insecten. Vaak wordt aangenomen dat tussenringen niet meer noodzakelijk zijn als er een macro-objectief wordt aangeschaft. Door tussenringen te gebruiken kunt u ook met een macro-objectief dichterbij komen dan normaal. Wilt u extreme macro-opnamen maken, gebruik uw macro-objectief dan in combinatie met tusssenringen.

Wat is een tussenring?

Tussenringen (extension tubes) zijn holle ringen die tussen de camera en lens worden geplaatst om dichter bij een onderwerp te komen en deze groter in beeld te krijgen. Vanwege het feit dat zij hol zijn, is er geen kwaliteitsverlies. Er gaat wel iets licht verloren, maar dat wordt eenvoudig door de camera gecompenseerd. Tussenringen worden meestal in sets van drie geleverd en zijn te gebruiken op vrijwel elke lens. De dikte van de ring bepaalt mede de extra vergroting die je krijgt.

Hoe werkt een tussenring

Door het plaatsen van een ring tussen de lens en de camera wordt feitelijk de sensor naar achteren geplaatst en komt het beeld vergroot op de sensor. De sensor maakt dus eigenlijk een kleinere uitsnede uit de beeldcirkel van de lens en dat zorgt voor een hogere vergroting.

Welke dikte tussenring heb ik nodig?

Tussenringen worden veelal geleverd in een set van drie verschillende diktes. Hoe ´dikker´ de ring hoe groter de afstand van de lens tot je camera - hoe groter het beeld op je sensor. De drie verschillende ringen kun je eenvoudig met elkaar combineren om meer dikte te krijgen.

Op welke lens kan je een tussenring gebruiken?

Vrijwel iedere lens is geschikt voor het gebruik met tussenringen.* De vergroting is afhankelijk van de lens en de dikte van de tussenring. Een tussenring van 12 mm geeft op een 50 mm standaardlens een grotere vergroting dan op een 100 mm telelens. Je zult dus bij meer tele meerdere ringen moeten gebruiken voor hetzelfde resultaat. Wel belangrijk is dat je met meer tele op grotere afstand kan blijven van je onderwerp en dat is weer heel prettig als je insecten of vlinders fotografeert. Tussenringen in combinatie met een groothoeklens geven een heel speciaal effect. Je krijgt dan groothoek close-ups met een sterk overdreven beeld!

Uittrek

Tussenringen bevatten geen lenzen. Ze vergroten alleen de zogenaamde uittrek, de afstand tussen objectief en beeldsensor. Tussenringen worden meestal geleverd in een set van 3 verschillende diktes en zijn afzonderlijk en in combinatie te gebruiken. Het gebruik van tussenringen zorgt er voor dat de beeldsensor van de camera minder licht ontvangt.

Combinaties mogelijkheden van een tussenring

Wordt een objectief in combinatie met tussenringen gebruikt dan ontvangt het z'n beeld vanaf een andere afstand dan waarvoor het werd ontworpen. Dat is nadelig voor de beeldkwaliteit. Het ene objectief laat zich beter combineren met tussenringen dan het andere. Hoe dat precies uitpakt kan per merk/type verschillen. Over het algemeen zijn tussenringen goed te gebruiken in combinatie met tele- en telezoomobjectieven. Ook standaardzooms en 50 mm objectieven zijn over het algemeen goed te combineren. Tussenringen heten in het Engels extension tubes. Verwar ze niet met extenders. dat is de naam die ook wel wordt gebruikt voor teleconverters.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor cameraland in deze categorie zijn: Canon, CML, Kenko, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma, Sony, Polaroid en Vivitar

Waarom een tussenring van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van lenzen en alles wat daar bij komt kijken. In onze winkel staan enkele honderden types lenzen en accessoires klaar voor een demonstratie. Jouw tussenring liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan lenzen en tussenringen alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren!