Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena
Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena
2.799,00

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

2.799,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 933,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 62,28 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€200
KORTING
€200 KASSAKORTING

Ontvang nu tot €700 korting op geselecteerde Nikon camera's en lenzen. De korting is al verwerkt in de verkoopprijs, je hoeft hier verder niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 22 juli 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

De Nikon 135mm f/1.8 S Plena is een premium full-frame objectief met middellange tele die fantastische bokeh oplevert, zowel in foto’s als video’s. Van fine-art tot portretten en van high fashion tot natuur, professionele fotografen maken met dit objectief de mooiste opnamen met een ongelooflijke diepte en creativiteit.


Cirkelvormige bokeh

Plena biedt allround optische perfectie. De grote Z-vatting van Nikon maakt het mogelijk om een echte cirkelvormige bokeh te leveren, zelfs in de uiterste hoeken van het beeld. Mede door de compressie van de brandpuntsafstand van 135mm steekt het onderwerp perfect af tegen de achtergrond. Zelfs wanneer je opnamen maakt met open diafragma tegen complexe achtergronden, of van een korte afstand, kunnen de fijnste details met kristalheldere scherpte worden geïsoleerd tegen de sprookjesachtige bokeh.

Optische perfectie

Plena biedt de hoogste beeldreproductie van alle S-Line-objectieven en een helderheid aan de randen die elk ander S-Line-objectief bij f/1.8 overtreft. Gecombineerd met het afgeronde diafragma met 11 lamellen en complexe optische constructie worden aberraties nauwgezet tegengegaan: je hoeft het diafragma niet te verkleinen om vignettering te voorkomen. Zelfs wanneer je opnamen maakt met open diafragma zijn puntlichtbronnen zoals sterren of stadslichten scherp, rond en helder en is de bokeh bij tegenlicht vrij van pijlvormige coma en lichtvlekken.

Daarnaast zorgt de snelle, nauwkeurige autofocus van Plena ervoor dat dit prachtige S-Line-objectief met vast brandpunt uitzonderlijk soepel scherp stelt. Dit gebeurt op elke scherpstelafstand, zelfs bij het grootste diafragma, waar de scherptediepte het kleinst is. Met een gewicht van net iets minder dan een kilo en aanpasbare bedieningselementen is Plena ook goed hanteerbaar, of je nu uit de hand fotografeert of met een statief.

Kenmerken van de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena

  • Fullframe Z-mount objectief
  • Diafragma van f/1.8 tot f/16
  • Snelle en lichtgewicht telefotoprime
  • Multifocussysteem
  • Ronde bokeh van rand tot rand
  • ED-, SR- en asferische elementen
  • Programmeerbare lineaire focusring
  • Aanpasbare bedieningsring
  • ARNEO en Meso amorfe coatings
  • Stof- en waterbestendig ontwerp

Uitstekende anti-reflectie en tegenlichtregeling

Perfectie begint met controle, en de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena verwerkt lichte dispersie met buitengewone finesse, doorbreekt schitteringen en zorgt ervoor dat er geen lichtvlekken zijn. De helderheid van jouw foto's is adembenemend. Meso-amorf coating is de beste anti-reflectiecoating van Nikon. Het elimineert invallend licht uit zowel diagonale als verticale richting, waardoor dit full-frame teleobjectief uitzonderlijke controle heeft over beeldschaduwen en lichtvlekken. ARNEO Coat vermindert verder beeldschaduwen en lichtvlekken die worden veroorzaakt door licht dat verticaal het objectief binnenkomt. Als je foto's wilt maken met dramatisch tegenlicht, kun je direct tegen felle lichtbronnen in fotograferen en toch de scherpste beelden vastleggen. Als je nachtlandschappen creëert, worden puntlichtbronnen zoals sterren en stadsverlichting rond, scherp en helder.

Verbluffende details. Betoverende resolutie.

Het eigenlijke karakter van Plena is allround optische perfectie, mogelijk gemaakt door de Z-vatting en de hoogste totale beeldreproductiekracht van elk S-Line-objectief. De balans van precisie en bokeh is zo prachtig dat je beelden met een ongeëvenaarde kunstzinnigheid en diepte creëert. Zelfs bij complexe achtergronden worden fijne details zoals haren of veren weergegeven met verbluffende scherpte, kleur en contrast die je bijna kunt voelen. Sterren en stadsverlichting verschijnen als perfecte ronde markeringen, zonder sagittale coma en lichtvlekken. Verbeterd door de compressie van 135mm steekt het onderwerp beter af tegen de achtergrond in zowel foto's als video's. Of je nu fotografeert met f/1.8 of met een kleiner diafragma, je krijgt haarscherpe, scherptedetails die opgaan in vloeiende gradaties en prachtige zachte achter- en voorgrondbokeh.

Meesterlijk optisch ontwerp

Met zijn speciale optiek en een rond diafragma met 11 lamellen is de Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena een uniek objectief. Foto's of video, je gaat opnieuw uitvinden wat een 135mm f/1.8-objectief allemaal kan. De complexe optische constructie bestaat uit 16 lenselementen in 14 groepen. De grote Z-vatting zorgt voor een optimale afstand tussen de elementen en de 11 ronde diafragmalamellen minimaliseren diffractie, waardoor aberraties bij elk diafragma grondig worden onderdrukt. Geavanceerde optische technologieën zijn onder andere het voorste lenselement, dat is gehard door Nikon's SR-glas met hoge dispersie dat moeilijk te corrigeren chromatische aberratie tegengaat door zich specifiek te richten op kortere golflengten. En een asferisch lenselement corrigeert sagittale coma en sferische aberraties, waarbij ook de beeldkromming wordt gecompenseerd. Zelfs met open diafragma van f/1.8 krijgt u een kritische scherpte, scherp contrast, reproductie van uitmuntende puntlichtbron en een perfecte ronde bokeh zonder zichtbare kleurranden.

Overvloedig licht aan de randen, zelfs bij f/1.8

De Nikon Z-vatting heeft nieuwe mogelijkheden voor optische constructie geopend en Plena maakt van al deze mogelijkheden gebruik om je een perifere helderheid te bieden die alle andere S-Line-objectieven overtreft als je met open diafragma fotografeert. Door de kortere flensafstand van de Z-vatting kunnen grote lenselementen aan de achterzijde worden geplaatst, zodat de sensor meer licht binnenkrijgt. En de grote binnendiameter maakt een natuurlijke progressie van licht mogelijk wanneer het door het objectief naar de sensor gaat. In combinatie met de ongelooflijke algehele beeldweergave van Plena is het resultaat een perfect gelijkmatige helderheid over het hele beeld zonder zichtbare lichtverval aan de randen.

Snelle, nauwgezette autofocus

Met zoveel pixels is ieder detail zichtbaar. Precisie is cruciaal en het Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena medium teleobjectief gaat de uitdaging aan in foto's en films met een consistente autofocus. Omdat twee groepen lenselementen nauwkeurig synchroniseren, stelt de Plena snel scherp, zelfs bij het grootste diafragma waarbij het filmvlak dunner is. Snelle continue aanpassingen houden jouw scherpstelpunt scherp en de aberraties die bij teleobjectieven vaak voorkomen, worden tegengegaan bij alle scherpstelafstanden: van korte afstand tot oneindig. Met zo'n goede autofocus is geen canvas te groot. Geen detail is te klein. Elk diafragma, elk licht: je kunt jouw onderwerp isoleren met een kristalheldere scherpte tegen de etherische bokeh die Plena zo perfect weergeeft.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Z
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 82
Diameter/doorsnede 98 mm
Lengte 140 mm
Gewicht 995 gram
Type lens Lichtsterk, Portret, Tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 135
Maximale brandpuntsafstand (mm) 135
Lenselementen 16
Lensgroepen 14
Diafragmabladen 11
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 82
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Lens pouch, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-108
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice