Sorteer

1 - 18 van 28 producten

28 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Kalibreren

Scherm en Printer Kalibratie

Kalibratie geeft controle over de kleuren van je afdrukken. Monitorkalibratie zorgt ervoor dat de monitor de kleuren juist weergeeft. Printerkalibratie zorgt er vervolgens voor dat de kleuren op de monitor overeenstemmen met het resultaat dat uit de printer komt.

Monitorkalibratie

Monitorkalibratie is eenvoudig uit te voeren. Er zijn diverse kalibratiesystemen voor in de handel. Ze bestaan uit een meetsonde, die voor het beeldscherm wordt gehouden, plus speciale kalibratiesoftware, die voor de afregeling zorgt en het meetpatroon genereert dat de meetsonde analyseert. Deze beeldschermkalibratie moet regelmatig worden herhaald, omdat de weergave-eigenschappen van beeldschermen op de duur veranderen. De meeste kalibratiesystemen zijn in staat de kleur van het omgevingslicht te meten en daar de kleurweergave van de monitor automatisch op aan te passen. Sommige modellen zijn ook in staat beamers te kalibreren. De duurdere modellen onderscheiden zich van de instapmodellen door extra opties in de keuze van gamma's, kleurtemperaturen, het toepassen van diverse metingen en diverse mogelijkheden om het gebruik te personaliseren.

Printerkalibratie

Voor printerkalibratie is het nodig dat er een speciaal testbeeld wordt geprint met de printer, de inkt en het papier van je keuze. Die print wordt vervolgens doorgemeten, waarna er voor de gebruikte combinatie een printerprofiel wordt aangemaakt. Er zijn complete kalibratiesystemen in de handel die zowel monitorkalibratie als printerkalibratie kunnen uitvoeren. In dat geval wordt voor beide kalibraties dezelfde meetsonde gebruikt.