Vlogcamera

Sorteer

1 - 18 van 41 producten

41 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat is een vlog?

Een vlog staat voor een video webblog, wat je kunt zien als een dagboek in de vorm van video. In plaats van dat je dagelijks in je dagboek omschrijft wat er is gebeurd en wat je hebt gedaan, pakken we ons vlog cameraaatje en vertellen we aan onze kijkers over wat ons allemaal bezighoudt.

De eerste vloggers begonnen in 2002 in New York (waar anders?) en langzaam maar zeker is dit uitgegroeid tot een waar fenomeen. De populariteit van vloggen is mede te danken aan de groeiende populaiteit van Youtube en de al sneller worden computers en internet. Op dit moment kun je het vloggen niet meer wegdenken uit ons medialandschap en voor veel jongeren is het zelfs veel belangrijker dan TV kijken.

Vlogcamera's

Vlogcamera's zijn camera's die bij uitstek geschikt voor het maken van vlogs, oftewel video's. In tegenstelling tot grote videocamera's, zijn vlogcamera's veelal een stuk compacter. Dit is voor vloggers belangrijk, omdat zij graag de camera met gesterkte arm op zichzelf richten. Een lager gewicht is dan toch handig.

Een ander belangrijke eigenschap is het beeldscherm. Als vlogger wil je altijd kunnen zien wat je filmt, ook als de camera op jezelf gericht is. Dit maakt een kantelbaar - of draaibaar scherm noodzakelijk. Een goede vlogcamera heeft fus altijd een scherm dat je 180° gradebn kunt draaien of kantelen.

Geluid

Bij vlogs is het geluid super belangrijk, misschien nog wel belanrijker dan het beeld. Een vlogcamera moet dan ook in staat zijn om goed stereogeluid op te nemen en heeft bij voorkeur ook een ingang voor een externe microfoon.