Sorteer

1 - 18 van 51 producten

51 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Actioncam

Action camera's bij Cameraland

Action camera's zijn ideaal en onmisbaar voor het vastleggen van bloedstollende actiemomenten. Welke adrenaline verhogende sport je ook beoefent; parachutespringen, snorkelen, surfen of mountainbiken, met een action camera kun je je later over de ongelooflijke beelden verbazen. Cameraland levert camera's en de nodige accessoires van onder meer GoPro, Sony, Olympus en Polaroid.

Action Cams

Hou jij van actieve sporten zoals windsurfen, mountainbiken, skiën of duiken en wil je aan anderen laten zien wat jij allemaal meemaakt op je bike, board of ski's? Of wil je het zelf later nog eens meemaken omdat het allemaal supersnel voorbij ging? Met een action camera is dit heel gemakkelijk te realiseren. Je monteert zo'n klein cameraatje op je helm, op je stuur of waar dan ook en je kunt je bloedstollende actiemomenten en capriolen haarscherp vastleggen. Druk op de startknop en alles wordt haarscherp in Full HD of zelfs 4K vastgelegd!

Het ontstaan van de action camera

Nick Woodman wilde graag mooie actie opnamen tijdens zijn Australische surftrip in 2002 (laten) maken. Dat lukt echter niet omdat er geen goede en betaalbare apparatuur voor zoiets was. Daarom heeft hij toen zelf een zogenaamde action cam ontwikkeld en op de markt gebracht. Nick bleek niet de enige die behoefte had aan zo'n handige action camera want de GoPro camera's waren binnen no-time een doorslaand succes. Naast sporters hebben ook televisiemakers de action camera ontdekt. Let er maar eens op, je ziet regelmatig indrukwekkende opnamen die zijn met een op een scheepsmast of autodak gemonteerde action camera gemaakt.

Verschillende merken action camera's

De bestaande camerafabrikanten deden net een dutje tijdens de opkomst van GoPro maar intussen zijn ze toch wel wakker geworden. Merken als Olympus, Panasonic en Sony bieden tegenwoordig uitstekende action cams. De overeenkomst tussen alle action camera's is dat ze een klein formaat hebben en bestand zijn tegen schokken, trillingen, zand en water zodat je ze eigenlijk altijd kunt gebruiken. Wat vormgeving betreft zie je dat een aantal fabrikanten niet of nauwelijks afwijkt van GoPro, terwijl de bovengenoemde camerafabrikanten meestal een eigen design koers volgen.

GoPro action cam

GoPro is zoals dat wel vaker met de uitvinder van een concept het geval is, nog steeds marktleider in de wereld van action camera's. GoPro loopt voorop bij het implementeren van nieuwe functies in haar action cams. Of het nu gaat om 4K Ultra HD filmkwaliteit, 120fps slow motion, een aanraakscherm, bediening via je stem of beeldstabilisatie, bij GoPro vind je het. Een bijkomend en niet onbelangrijk voordeel van GoPro is ook de ongelooflijke hoeveelheid accessoires van GoPro zelf en andere merken die je voor een GoPro kunt krijgen. Of je jouw GoPro op je helm, aan je arm of onder een drone wilt hangen, er bestaat een hulpstuk voor.

Action Camera fabrikanten

De gevestigde camera fabrikanten hebben dan misschien rijkelijk laat gereageerd op het succes van de action camera, ze hebben wel het voordeel dat ze hun specifieke, in vele jaren opgebouwde kennis op het gebied van optiek en elektronica in kunnen zetten. De merken zijn naast hun conventionele foto- en videocamera's ook al behoorlijk lang bezig met het ontwikkelen van outdoorcamera's. Camera's die tegen een flink stootje en een waterdiepte van vele meters kunnen. Behoorlijk vergelijkbaar dus met action camera's maar het verschil is wel dat een outdoorcamera groter is en meer gericht is op fotografie en de veel kleinere action camera op filmen. Maar die grenzen vervagen in de praktijk steeds meer.

Ontwikkelingen van action cams

Hoewel Full HD een scherp beeld op een Full HD televisie weergeeft, door de zakkende verkoopprijzen worden steeds meer Ultra HD televisies verkocht. Camera's worden daarom ook in toenemende mate van een 4K Ultra HD resolutie voorzien. Deze opnamekwaliteit werkt met een ongelooflijke resolutie van 3840 x 2160, vier maal maar hoger dan Full HD (1920 x 1080) waardoor de scherpte zo hoog is dat de kleinste details nog scherp zijn. We zien dat ook de action cams steeds meer met 4K uitgerust worden. Misschien bezit je nog geen 4K Ultra HD televisie, maar als je nu een action cam met 4K aanschaft ben je in ieder geval voorbereid op de toekomst.

360 graden action cams

Een tweede interessante ontwikkeling is de komst van action cams met een beeldhoek van 360 graden, helemaal rondom de camera dus. Hiermee kun je foto's en video's maken waarbij je tijdens het afspelen om je heen kunt kijken. Dat kan dan door te scrollen of - bij toepassing van een VR-bril - je hoofd te bewegen. Hierdoor heb je een enorm realistische weergave waarbij de omgeving een grote rol speelt en degene op de mountainbike of surfplank plotseling ook zichtbaar is. Kodak heeft verschillende modellen met 360 graden opname waarvan enkele zelfs in 4K kunnen filmen.

Action cams en de kosten

Je kunt al een eenvoudige action cam aanschaffen voor minder dan 80 euro, maar er zijn ook modellen van vijfhonderd euro. Dit zijn dan de modellen met 4k resolutie en 360 graden opname. Door het grote prijsverschil tussen action camera's is het verstandig om eerst eens goed na te denken over wat je zoekt.

Action camera's vergelijken: waar moet je op letten?

Van plan om een action cam te kopen? Denk dan eerst goed na over wat je verwacht van een action camera. Pas dan kun je een goede keuze maken uit het enorme aanbod aan leverbare action cams. Welke opties zijn voor jou belangrijk en welke juist niet? Gaat je voorkeur uit naar een eenvoudig model dat je waarschijnlijk maar zo af en toe - bijvoorbeeld alleen tijdens je vakantie - gaat gebruiken, of sta je bijna elk weekend op je surfboard? Vind je HD Ready of Full HD goed genoeg, of wil je passende content voor je 4K Ultra HD televisie? Wil je voornamelijk automatische functies, of wil je de instellingen ook handmatig kunnen regelen? Heb je dus bedacht wat je in een action cam zoekt? Dan is ten slotte je budget en misschien ook je eerdere ervaringen met bepaalde merken doorslaggevend in de keuze uit de leverbare action camera's.

Waarom een action cam van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Bij ons vind je niet alleen de camera's, maar ook alle mogelijke accessoires in voorraad! Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van film, fotografie en zij fotografen zelf ook. Je bent welkom in onze winkel voor een deskundige uitleg en demonstratie. Je action cam liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe action camera