Nikon Z-Mount
Nikon Z fc

Maak kennis met de nieuwe
iconische Nikon Z fc

In de Nikon Z fc met DX-sensor komen het retro Nikon cameraontwerp van de iconische Nikon FM2 uit 1982 en de innovatieve technologie van de Z-serie samen voor een uitmuntende beeldkwaliteit en een pure, authentieke stijl. Bij deze camera zit passie in elk detail. Van het ontwerp van het pentaprisma, het ronde oculair voor de elektronische zoeker tot het gegraveerde Nikon logo. Met de draaiknoppen bedien je eenvoudig de sluitertijd, de belichtingscompensatie en de ISO-gevoeligheid en heb je zelf de volledige controle over het maken van het perfecte beeld. Nu met €100 introductiekorting. Meer weten? Klik hier en ontdek alles over deze nieuwe Nikon Z FC.

Waarom kiezen voor een Nikon Z-serie systeemcamera altijd een goed idee is:

  • Grote Z-mount: meer licht, hoogste kwaliteit beelden.
  • Fantastische ergonomie met diepe grip.
  • Compact, lichtgewicht, spatwaterbestendig en de geprezen gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur.
  • Uitgebreid aanbod van NIKKOR Z objectieven met hoge resolutie en scherpte van rand tot rand.
  • Perfect voor video.
  • 100% compatibel met alle bestaande NIKKOR F-objectieven zonder verlies van beeldkwaliteit met de FTZ-adapter.
  • Hoge resolutie OLED elektronische zoeker voor een helder en scherp natuurlijk beeld.
  • Stil fotograferen, voor het vastleggen van belangrijke momenten zonder deze te verstoren.
  • Z-series camera’s worden steeds beter dankzij regelmatige software updates.
  • Met de snelle oog- en dierdetectie AF schiet je altijd scherp.
Nikon Z-Mount

Grote Z-mount: Meer licht is gelijk aan betere beeldkwaliteit.

De Z-mount is met een diameter van 55mm de grootste full-frame mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit.

Nikon Z-Mount

Korte lensafstand zorgt voor compacter en lichter toestel.

Met een afstand van slechts 16 mm tussen de Z-mount en sensor lijkt Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere camera’s en lenzenontwerpen mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.

Nikon Z-Mount

Gekende Nikon ergonomie

De bekroonde camera’s uit de Z-serie belichamen de elegantie, duurzaamheid, bediening en werking van Nikon D-SLR-camera’s, maar dan in een kleinere behuizing.Zoek verschillende perspectieven op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie. Swipe gemakkelijk heen en weer wanneer u beelden terugkijkt op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie en dubbeltik op een deel van een foto om datgedeelte op 100% te bekijken.De grote, diepe grip en het zeer uitgebalanceerde gewicht van de Z-serie liggenaangenaam in de hand, zowel met NIKKOR Z-lenzen als met NIKKOR-lenzen metF-mount met allerlei brandpuntsafstanden in combinatie met de FTZ-adapter.

Nikon Z-Mount

Zeer gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de NikonDSLR camera’s.Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodighebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur

Nikon Z-Mount
Nikon Z-Mount

Gebouwd voor een uitstekende betrouwbaarheid

De camera’s uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichtemagnesiumlegering als professionele D-SLR’s van Nikon, waardoor zezeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ookvoorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven.

Nikon Z-Mount

Het startpunt voor schitterende videoproducties

Of je nu net begint met video, je eigen vlogs wil creëren of een professionelevideomaker bent, de Nikon Z-serie heeft voor elke creatieveling de capaciteiten om je productie naar een hoger niveau te tillen.Door de krachtige Nikon processor(s) kan je vloeiende, stabiele en filmischefull-frame 4K Ultra HD beelden schieten. De grote buffercapaciteit, snelle ennauwkeurige autofocus, ingebouwde VR en een heldere elektronische zoekerzorgen voor ongekende prestaties of je nu video opneemt of fotografeert.Daarnaast kan je dankzij de grote Z-mount en de korte lensafstand een breedscala aan NIKKOR-filmobjectieven gebruiken. Van een vast-brandpunt-objectief tot jouw favoriete zoomobjectief.Daarbovenop is de flexibiliteit van externe controle en opname met geweldige uitbreidingen zoals de Atomos Ninja V ook een grote plus. Kortom geefjouw creativiteit de vrije loop met een camera uit de lichte en handzame Nikon Z-serie.

Nikon Z-Mount

Mis geen moment met de oog- en dierdetectie autofocus

Stel scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen vanmensen. Dierdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je foto’s maakt ofvideo opneemt.

Nikon Z-Mount

NIKKOR Z-LENZEN - MEER LICHT, MEER IMPACT

Dankzij de zeer grote Nikon Z-mount kan uw NIKKOR Z-lenzen meer licht overhet hele beeld opvangen. En omdat daarbij de afstand tussen de mount ende sensor kort is, wordt de lichtafval aan de randen van het beeld beduidendverminderd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om detail en nuance, helemaal tot aan de rand. Nikon heeft intussen al 16 Nikkor Z lenzen opde markt en is volop nieuwe lenzen aan het aankondigen.

Dromerige bokeh

Prachtig onscherpe achtergronden leiden de ogen van de kijker op natuurlijke wijze naar het hoofdonderwerp. De negen afgeronde diafragmalamellenvan S-Line-objectieven geven onscherpe lichtpunten een zachte, ronde, consistente vorm.

Nikon Z-Mount

Compatibiliteit met F-lenzen dankzij FTZ-adapter

Heb jij in het verleden al geïnvesteerd in een uitgebreide collectie Nikon F-objectieven? Of ontbreekt er nog een objectief die jij absoluut nodig hebt inhet NIKKOR Z gamma? Geen nood, dankzij de FTZ adapter zijn alle F-objectieven compatibel met de Z-serie systeemcamera’s zonder kwaliteitsverlies.Daarnaast kan je ook al je speedlight-flitsers, afstandsbedieningen, draadloze zenders en externe microfoons blijven gebruiken met Nikon Z.

Nikon Z-Mount
Nikon Z-Mount
Nikon Z-Mount

HOGE RESOLUTIE MET SCHERPTE VAN RAND TOT RAND

Dankzij de asferische lenzen en glas met grote brekingsindex in combinatie met de grote binnendiameter en korte lensafstand bekomen we ongeëvenaardekwaliteit. Daarnaast worden diverse lensaberratieseffectief gecorrigeerd. Dit alles zorgt voor een gelijkmatige scherpte over het hele lensoppervlak tot zelfsin de randen.

Nikon Z-Mount

BAANBREKENDE OPTISCHE PRESTATIES

Dankzij de nieuwe ARNEO coat worden beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk verminderd. De ARNEO coat is een antireflectiecoating die zorgt vooreen zeer lage reflectie van invallend licht dat verticaalop het lensoppervlak valt. In combinatie met NanoCrystal Coat kunnen heldere en scherpe beeldenmet een minimum aan beeldschaduwen en lichtvlekken op een betrouwbare manier worden vastgelegd,zelfs als zich een lichtbron in het beeld bevindt.

Nikon Z-Mount

OPTIMALE VIDEO PRESTATIES MET MINIMALE FOCUS BREATHING

Door de combinatie van meerdere AF-aansturingsmechanismen wordt de positie van de scherpstellingsgroepen nauwkeurig en snel geregeld. Dat zorgtvoor optimale prestaties met een minimale focus breathing ook tijdens video.

Nikon Z-Mount
Nikon Z-Mount