Compact camera

Sorteer

1 - 18 van 47 producten

47 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Compact camera

Compact camera's bij Cameraland.

Compact camera's zijn er in vele verschillende soorten en maten, zo heb je camera's met een enorm zoombereik en compact camera's die tegen een stootje kunnen.

Compact camera's worden steeds completer!

Digitale compact camera's bieden een buitengewoon gunstige mix van formaat, zoombereik en gebruiksgemak. Zelfs digitale compact camera's met een groot zoombereik zijn tegenwoordig behoorlijk klein. Digitale compactcamera's stellen tegenwoordig veel sneller scherp dan vroeger. Wel is er meestal een wachttijd voordat er een volgende opname kan worden gemaakt. Daarom is de gemiddelde compact camera niet de juiste camera om snelle sporten mee te fotograferen. Digitale systeemcamera's en digitale spiegelreflexcamera's zijn op dat punt veel sneller en dus een betere keus.

Pixels van een compact camera

Digitale compact camera's kunnen een behoorlijk hoge beeldkwaliteit leveren. Die wordt echter vooral gehaald bij de lagere ISO-waarden. Bij de hogere gevoeligheden gaat bij compact camera's door de kleine sensor ruis snel een kwaliteitsverminderende rol spelen. Bij de digitale compact camera's met een relatief grote beeldsensor (2/3 inch en groter) zijn de hogere ISO-waarden echter al van behoorlijk goede kwaliteit. Bij de modellen met een extra groot zoombereik wordt in verband met het formaat en gewicht van de camera meestal een wat kleinere sensor toegepast, en daar ligt het gebruik van hogere ISO-waarden nog wat kritischer. Het aantal pixels is bij digitale compact camera's nauwelijks van belang.

1 inch sensor in een compact camera

Sinds enige tijd hebben verschillende fabrikanten, zoals Sony, Panasonic en Canon succes met compact camera's met een relatief grote 1 inch beeldsensor. Een compact camera met zo'n sensor lijkt wel de ideale mix tussen een kleine camera enerzijds en een prima beeldkwaliteit anderzijds. De fabrikant gebruikt ook nog eens een kwaliteitsobjectief en een krachtige processor waardoor de beeldkwaliteit zo goed is dat veel spiegelreflexfotografen een 1 inch compact camera als tweede camera zijn gaan gebruiken. Ideaal als je eens een keertje op stap wilt zonder je zware camera uitrusting!

Hybride- of bridgecamera's

De hybride camera is een speciale uitvoering van de digitale compact camera. Qua uiterlijk lijkt de hybridecamera op een digitale spiegelreflexcamera. Hij is uitgerust met een elektronische zoeker en meestal een flinke handgreep. Het zoombereik is bijzonder groot, van een super groothoek tot extreem tele en daarmee is dit een zeer universeel cameratype.

Lichtsterk bij compact camera's

Bij een groot zoombereik is de lichtsterkte van de lens van een digitale compact camera doorgaans behoorlijk bescheiden. Er zijn echter ook modellen, waarbij een hoge lichtsterkte prioriteit heeft boven een groot zoombereik. Het grootste diafragma bij dit soort digitale compact camera's is 1.4 tot 2.8. Voor goede prestaties bij slechte lichtomstandigheden gaat er niets boven lichtsterkte en dan vooral in combinatie met beeldstabilisatie. Het stelt je in staat met relatief lage ISO-waarden te werken, wat gunstig is voor de beeldkwaliteit.

Waterdichte compact camera's

Olympus heeft de eerste waterdichte compact camera op de markt gebracht en bijna elke fabrikant heeft er nu wel een of meer in het programma. Ze kunnen drie meter onder water, sommige modellen hebben zelfs geen probleem met een waterdiepte van 15 meter! Deze camera's zijn ook extra goed bestand tegen trillingen, stoten en een eventuele val van enkele meters. Ze zijn als een normale digitale compact camera te gebruiken en ze zijn door de outdoor-eigenschappen ook ideaal voor strand, watersport, wintersport, enzovoort. Kortom; op elke plaats waar je jouw dure spiegelreflex of systeemcamera niet aan wilt blootstellen. Je kunt met deze camera's ook prima filmen, maar de nadruk ligt op fotografie. Dit in tegenstelling tot de populaire action camera's die vooral op het maken van filmopnamen zijn gericht.

Kenmerken van een compact camera's

Digitale compact camera's hebben bepaalde eigenschappen die de camera's onderscheiden van andere soorten camera's. Is de digitale compact camera wat voor jou of twijfel je nog over een ander soort camera? In dat geval kunnen deze kenmerken je misschien helpen bij het maken van een keuze
- compact, maar niet té klein
- lichtgewicht: vaak tussen de 150 gram en 500 gram
- een digitale compact camera heeft vaak geen optische zoeker
- zoombereik van tussen de 3x tot 50x - hybride compact camera's hebben een elektronische zoeker en een zeer groot zoombereik
- steeds meer digitale compact camera's hebben een WiFi-optie voor draadloze communicatie
- met de GPS-optie slaat een digitale compact camera locatiegegevens in het fotobestand op

Digitale compact camera's en de kosten

Een digitale compact camera is de goedkoopste soort camera die je kunt kopen. Dit zijn dan wel simpele modellen, maar dat is vaak ook het idee achter digitale compact camera's. Vanzelfsprekend zijn er ook digitale compact camera's op de markt in een hogere prijsklasse. Deze digitale compact camera's hebben vaak een grotere sensor en veel meer opties. Met zulke prijsverschillen is het slim om eerst goed na te denken en te vergelijken, voordat je een digitale compact camera aanschaft.

Digitale compact camera's vergelijken: waar moet je op letten?

Denk voordat je een keuze maakt eens goed na over wat je eigenlijk zoekt. Wat zijn je wensen en wat verwacht je van jouw nieuwe digitale compact camera? Zijn er opties die voor jou essentieel zijn? Welke mogelijkheden zijn slechts leuke extraatjes? Denk hierbij aan het zoombereik, de lichtsterkte van de lens, WiFi, GPS, creatieve opties en de mogelijkheid om onderwater te fotograferen. Heb je bepaald welke digitale compact camera je zoekt? Vervolgens is je budget en daarnaast misschien je voorkeur voor een bepaald merk doorslaggevend. Kom je er niet helemaal uit dan willen we je graag uitnodigen in onze winkel in Alkmaar, waar professioneel en kundig personeel je zal helpen met het maken van de juiste keuze. Verliefd geworden op een camera maar is deze net boven je prijsrange neem dan een kijkje bij onze tweedehands camera's, in deze categorie bieden we een uitgebreid assortiment camera's aan die door Cameraland gecontroleerd en getest zijn. Op deze modellen geven wij maar liefst 1 jaar garantie. Door deze unieke garantie kun je gerust een tweedehands product bij ons aanschaffen..

Waarom een digitale compact camera's van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over veel kennis van digitale compact camera´s. In onze winkel staan alle digitale compact camera´s klaar voor een demonstratie. Jouw digitale compact camera liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland heeft meer dan digitale compact camera's alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren