Sony A-serie: De A7 serie
Sorteer

17 producten

17 producten

Filteren
Ringflitsers

Ringflitsers bij Cameraland

Zoals de naam al doet vermoeden is een ringflitser een flitser met een lichtbron rond de lens van een camera, in de vorm van een ring. Een ringflitser geeft lichtafgifte vanuit de bron. Doorgaans zit de cameraflitser bovenop de camera, hierdoor wordt het licht als het ware over het object geworpen. Het grote voordeel van een ringflitser is dat het een schaduwloos licht geeft, waardoor je geen last heb van harde schaduwen. Een ringflitser is ook een ideaal hulpmiddel voor wanneer je objecten van zeer dichtbij wil fotograferen. Denk aan macro fotografie. Omdat de lens bij het maken van macrofoto's heel dicht bij het onderwerp bevindt, is de hoek waaronder een normale flitser het onderwerp belicht, erg schuin ten opzichte van de kijkhoek. Dat resulteert in lange schaduwen en veel verspilling van licht. Ook tijdens potret fotografie wordt er vaak gebruik gemaakt van een ringflitser.

Hoe werkt een flitser

Een flitser geeft een korte felle lichtflits van circa 1/20.000ste seconde. In de meeste gevallen gebruikt de fotograaf een flitser bij het maken van een foto waarbij te weinig omgevingslicht op het te fotograferen onderwerp valt. Door te flitsen bereikt voldoende licht de film of beeldsensor waardoor toch een goed belichte foto gemaakt kan worden. Er bestaan losse flitsers die op afstand te bedienen zijn, maar is in sommige camera's is de flitser ingebouwd. Grote flitssystemen worden in studio's gebruikt. Het voordeel van een flitser in dit geval is onder andere dat de flitser kortstondig veel meer licht kan afgeven dan een continu brandende lamp. Bovendien gebruikt een flitser minder energie. De lichtopbrengst van een flitser wordt opgegeven als het richtgetal: een krachtige flitser heeft een groter richtgetal.

Camera flitsers vergelijken: waar moet je op letten?

Een nieuwe flitser aanschaffen voor je digitale fotocamera? Denk dan altijd goed na over wat je van je flitser verwacht. Welk effect wil je bereiken met de flitser? Heb je veel licht nodig voor het fotograferen in grote ruimtes of om grote objecten uit te lichten? Moet de flitskop van de camera flitser kantelbaar zijn? Wil je speciale flitseffecten en -technieken kunnen toepassen, zoals strobsoscopisch flitsen, of high speed synchro? Wil je de flitser los van de camera kunnen gebruiken? Wat is het richtgetal van de verschillende flitsers? Heb je alles voor jezelf op een rijtje? Dan is ten slotte je budget van belang bij je uiteindelijke keuze uit de verschillende camera flitsers.

Bounce

De meeste flitsers zijn voorzien van een beweegbare flitskop en vaak is deze ook nog eens zijdelings te verdraaien. Hierdoor kun je de flitskop naar het plafond of een zijwand richten. Het grote voordeel is dat je fantastisch zacht licht krijgt zonder zwarte schaduwen. Het plafond of de wand werkt als een gigantisch reflectiescherm. Er is wel een aantal zaken waar je op moet letten. Let er bijvoorbeeld op dat het plafond niet te hoog is, een plafond in de gemiddelde kerk is veel te hoog voor bounce-flits, jammer voor bruidsfotografen! Gekleurde plafonds zoals die in veel restaurants voorkomen, zijn ook taboe omdat alles de kleur van het plafond krijgt. Tenslotte is het vermogen van de flitser bepalend omdat bounce-flitsen veel meer power vraagt.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor Cameraland in deze categorie zijn: Cullmann, Godox, Metz, Nissin, Sigma, Sony, Metz, en Linkstar.

Waarom een cameraflitser van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van flitsers. In onze winkel staan enkele honderden types flitsers klaar voor een demonstratie. Jouw flitser liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camera lenzen alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren.