Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 21 uur besteld, morgen in huis
A.s. zondag: Koopzondag!
Cameraland Blog
 • 22 maart 2017

  Review Sony RX100 Mark V

  Van de Sony RX100 mark V wordt beweerd dat het de allerbeste compact camera ter wereld is net als dat andere liefhebbers beweren dat de Cubaanse sigaren in kwaliteit ver boven de rest uitsteken. Nou rook ik niet maar als ik dan toch voor Cameraland de Sony moet testen kan ik hun maar het beste wijsmaken dat dat in Cuba moet gebeuren. En aldus geschiedde.

  Lees verder »

 • 21 maart 2017

  Review Techart adapter LM-EA7

  Autofocus op een Sony A7 series camera met manual focus lenzen? Het wordt tijd om dat eens grondig te testen! Als dit goed werkt is het echt een ideale combinatie. Ik ga een romantisch weekend naar Kasteel Vaalsbroek in Vaals en wil niet teveel meeslepen, altijd met hele grote camerasets op stap is niet zo goed voor de relatie.

  Lees verder »

 • 20 maart 2017

  Review Hasselblad X1D-50c

  “That's one small step for man, one giant leap for mankind.” Deze legendarische woorden sprak Neil Armstrong in 1969 nadat hij als eerste mens een voet op de Maan zette. De foto’s van dit bijzondere moment werden gemaakt met een Hasselblad 500EL. Niet een standaard model, maar een speciaal voor dit doel aangepaste camera.

  Lees verder »

 • 15 maart 2017

  Review Sigma 85mm f/1.4 Art

  Het is zaterdagavond en ik kom net terug van een bezoek aan Amsterdam met mijn vader. Wat vermoeid laat ik mijn fototas van mijn schouders glijden en pak ik deze uit. Ik leg mijn camera en objectieven op hun vertrouwde plek in de kast. De afgelopen jaren stonden daar enkel Canon objectieven. De 50mm 1.4 USM, de 24-105L f/4 en 135L f/2 waren al tijden onderdeel van mijn fotografisch arsenaal. Wie mij toen had verteld dat ik al mijn Canon objectieven zou vervangen voor Sigma objectieven, in het verleden toch meer een goedkoper alternatief, had ik steevast voor gek verklaard.

  Lees verder »

 • 13 maart 2017

  Wat je echt moet weten over de Hasselblad X1D en SD cards.

  De Hasselblad X1D beschikt over twee SD card slots en de laatste tijd is er veel verwarring ontstaan over welke kaarten er nu het meest geschikt voor zijn. Zelfs Hasselblad stuurt verschillende en soms tegenstrijdige berichten de markt in. Aanleiding genoeg dus om de proef op de som te nemen en uitgebreid te testen.

  Lees verder »

 • 03 maart 2017

  Fujifilm GFX 50s

  Review Fujifilm GFX 50s

  Eindelijk, we hebben hem binnen! Ik heb het over de langverwachte Fuji GFX en deze keer ben ik er als de kippen bij om de camera uit te pakken en te proberen. Normaal gesproken heb ik dat niet zo snel met nieuwe modellen van cameramerken. Morgen, volgende week of volgende maand is hij immers nog steeds nieuw voor mij, maar deze keer is het anders. Dit is niet zomaar een nieuwe camera, dit is dé Fuji GFX 50s en dat maakt alles anders. Ik neem hem voor een dag mee om wat foto’s te maken, de camera te testen en deze review te schrijven.

  Lees verder »

 • 16 februari 2017

  Review Fujifilm GFX

  De belevenissen van de GFX in handen van een levensgenieter

  Er zijn van die dagen dat ik mij als inkoper van een camerawinkel een meer dan gezegend mens voel. Zo'n dag had ik in het weekend dat ik op uitnodiging van Fuji mee mocht naar Altorp Estate in Engeland voor de introductie van de Fuji GFX, Fujifilms nieuwe middenformaat camera. Nou vraag je jezelf wellicht af waarom dit voor mij zo'n mooi moment was. Na 44 jaar werkzaam te zijn geweest als inkoper in de fotodetailhandel is het nog steeds erg leuk en spannend als er een nieuwe camera op de markt komt die je niet had verwacht, die er fantastisch uitziet en een pareltje zal zijn in onze winkel. Waar anderen gelukkig worden van de spec’s ben ik helemaal happy als het design goed is, de camera er geweldig uitziet en de verkoop ervan iets wezenlijks toevoegt aan ons assortiment.

  Lees verder »

 • 05 januari 2017

  Review Canon 5D Mark IV

  Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

  De verwachtingen waren hooggespannen toen Canon aankondigde de beroemde EOS 5D Mark III op te laten volgen door een slimme, grotere, snellere en sterkere broer. De geruchtenstroom kwam snel op gang en de ene na de andere blogger en reviewer had bij voorbaat al een uitgesproken mening over de nog te verschijnen EOS 5D Mark IV. Op het moment dat de camera op de markt kwam en de specificaties bekend werden gemaakt bekroop mij echter een gevoel dat ik op straat ook wel eens heb. Je ziet een mooie vrouw voor je lopen op straat, maar als zij zich omdraait blijkt het “van achteren een lyceum, van voren een museum”. De Canon EOS 5D Mark IV roept bij mij hetzelfde gevoel op. De spec's zijn van vroeger en staan bij de concurrenten al in het museum.

  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen!
loadingLoading...
To Top