Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Cameraland Blog
 • 28 juli 2017

  Review Profoto B1 door Robbert Dijkstra

  Wie momenteel op zoek is naar een studioflitser staat voor een lastige keuze. Door het grote aanbod is het niet makkelijk om te bepalen wat voor jou het meest geschikte model is. De lage prijzen van sommige studioflitsers met oostelijke afkomst maken ze erg verleidelijk, maar de ervaring leert dat net zoals met andere camera accessoires, goedkoop uiteindelijk toch vaak duurkoop blijkt. Wanneer we kijken naar de verschillende merken van studioflitsers in het professionelere segment dan komen we al snel uit bij Briese, Broncolor, Elinchrom en natuurlijk Profoto.

  Lees verder »

 • 14 juli 2017

  Review GFX 50s

  Ik ben in 2016 fan geworden van Fujifilm, al vanaf het eerste moment dat ik met de X100t fotografeerde en de resultaten zag. In de loop van dat jaar schreef ik een uitgebreide impressie over deze camera waarbij ik mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken schoof. Fotograferen met deze meetzoeker camera, met een vast brandpunt en echte ouderwetse instelmogelijkheden, bracht in deze moderne digitale wereld meer plezier dan ik voor mogelijk had gehouden. Mede dankzij deze impressie kreeg ik later de gelegenheid om zowel de nieuwe Fujifilm X-Pro2 als de Fujifilm X-70, een kleiner vereenvoudigd broertje van de X100 serie camera’s, te gaan reviewen.

  Lees verder »

 • 07 juli 2017

  Review Sony HX400

  Stel dat je een camera hebt, met een objectief dat van groothoek tot super-tele reikt. Stel dat je daar zowel groothoekfoto’s van landschappen mee kunt fotograferen, alsmede dieren van dichtbij. Stel dat de camera makkelijk mee te nemen is, klein, compact, licht en vooral betaalbaar. Zou dat niet ideaal zijn?

  Lees verder »

 • 06 juli 2017

  Profoto B1X of Elinchrome Ranger Quadra

  Professioneel fotograaf Liesbeth van Asselt probeert de vraag ‘Profoto B1X of Elinchrome Ranger Quadra?’ te beantwoorden. Ze beschrijft hierbij helder en duidelijk de verschillen tussen deze professionele flitsers. Liesbeth: Elinchrome komt met een update van de Ranger Quadra. Zodat met de Ranger Quadra nu (eindelijk…) Hi Sync geschoten kan worden. Wat de mogelijkheid geeft om met korte sluitertijden, en dus met een groot diafragma te fotograferen. En de day-to-night techniek toe te passen.
  Lees verder »

 • 04 juli 2017

  Hasselblad X1d Reinier Snijders

  Wat zeg je als er gevraagd wordt of je de Hasselblad X1D medium format mirrorless camera voor een weekendje mee mag nemen naar Toronto om te testen? Anderhalf jaar geleden zou ik zeggen huh, een Hasselwat? Totdat ik naast een Spanjaard stond te fotograferen in Amsterdam met een Hasselblad H6D. Eerst dacht ik dat het een videocamera was maar naar een goed gesprek was het duidelijk dat het om een zeer professionele camera ging met een daarbij ook een professioneel prijskaartje.

  Lees verder »

 • 12 juni 2017

  Review Fuji GFX door een Fujifan

  Ik ben een Fujifan. Ingegeven door Remco van Cameraland die me, in een zoektocht naar iets compacts naast m'n Canon 5D Mark II, ooit een Fuji X100 in handen gaf. En nu ben ik dus om. Of beter gezegd, ik ben overgestapt. Van groot en zwaar en D-SLR naar klein en licht en systeemcamera. En van fullframe naar crop. Natuurlijk weet ik dat het de fotograaf is die de foto maakt en dat de camera slechts een stuk gereedschap is, maar die Fuji is wel een heel mooi stuk gereedschap. En dat geldt voor zowel de body's als de objectieven.
  Lees verder »

 • 01 juni 2017

  What's in the bag

  Ed Dorrestein, mede-eigenaar van Cameraland en wildlife-fotograaf, test voor ons blog veel verschillende camera’s. Er verschijnen dan ook regelmatig reviews op onze site waarin Ed de nieuwste camera's aan de tand heeft gevoeld. Maar waar fotografeert hij mee als hij geen review hoeft te schrijven? Tijd om hem eens te vragen “Ed, wat zit er nou eigenlijk in je eigen fototas?". Hieronder zijn antwoord met de uitleg over het wat en waarom hij altijd meeneemt tijdens het fotograferen.

  Lees verder »

 • 09 mei 2017

  Review Sony A9, The Beast

  Als Top Gear over camera’s zou gaan, dan zou de uitzending over de Sony A9 wellicht als volgt beginnen:

  Some say it is your wet dream, some even say it’s the only camera fast enough to take pictures of your mother in law with her mouth closed, we only know it as ‘The beast’ the jaw dropping, awesome Super Cool.

  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
loadingLoading...
To Top