Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Cameraland Blog
 • 03 oktober 2017

  Review Sony A9

  Sony heeft de eerste serieuze stappen in de wereld van de actiefotografie gezet. De Sony A9 mirrorless camera laat de gevestigde orde van hoge snelheid actie camera’ s in feite zelfs achter zich, dank zij de nieuwste technieken zoals maar liefst twintig beelden per seconde in complete stilte en een snelle en accurate autofocus. En dat alles in een kleine compacte camerabody. Ik heb een maand lang met deze camera en een tweetal objectieven door kunnen brengen. Ik heb in de tijd landschappen in Oostenrijk gefotografeerd, samen met de normale kiekjes uit het leven van een vakantieganger. Dit heeft een goed beeld geschetst van de voor- en nadelen die deze kleine camera heeft. Het fotograferen van landschappen is natuurlijk één ding, maar het belangrijkste voor deze camera is natuurlijk de actiefotografie. Want daar is de camera ten slotte voor bedoeld.

  Lees verder »

 • 16 september 2017

  Review Sony RX10 Serie

  In 2013 verscheen een bijzondere camera; de Sony Cyber-shot RX10. Een compactcamera met louter voordelen, zoals de aanwezigheid van een relatief grote 1 inch beeldsensor met 20 miljoen pixels en een veelzijdig en hoogwaardig Zeiss 24-200mm objectief met een lichtsterkte van F/2.8 over het gehele zoombereik. De RX10 werd als snel populair bij veeleisende hobbyfotografen die de vlijmscherpe lens en de uitstekende beeldkwaliteit wisten te waarderen. De RX10 is door de jaren heen verder ontwikkeld, in oktober 2017 verscheen alweer de vierde versie binnen de populaire serie. Wat zijn de verschillen tussen deze vier modellen?

  Lees verder »

 • 04 augustus 2017

  Review Canon 80D

  De 80D is wellicht de beste Canon koop in APS-C land voor iedereen die wil groeien in een hobby die kan uitmonden in een passie. Passie voor fotografie, mooie beelden en een doel om er op uit te trekken. Voor mij is fotografie de ultieme vorm van ontspanning, jagen met een camera en de voldoening van een geslaagd beeld.

  Lees verder »

 • 28 juli 2017

  Review Profoto B1 door Robbert Dijkstra

  Wie momenteel op zoek is naar een studioflitser staat voor een lastige keuze. Door het grote aanbod is het niet makkelijk om te bepalen wat voor jou het meest geschikte model is. De lage prijzen van sommige studioflitsers met oostelijke afkomst maken ze erg verleidelijk, maar de ervaring leert dat net zoals met andere camera accessoires, goedkoop uiteindelijk toch vaak duurkoop blijkt. Wanneer we kijken naar de verschillende merken van studioflitsers in het professionelere segment dan komen we al snel uit bij Briese, Broncolor, Elinchrom en natuurlijk Profoto.

  Lees verder »

 • 14 juli 2017

  Review GFX 50s

  Ik ben in 2016 fan geworden van Fujifilm, al vanaf het eerste moment dat ik met de X100t fotografeerde en de resultaten zag. In de loop van dat jaar schreef ik een uitgebreide impressie over deze camera waarbij ik mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken schoof. Fotograferen met deze meetzoeker camera, met een vast brandpunt en echte ouderwetse instelmogelijkheden, bracht in deze moderne digitale wereld meer plezier dan ik voor mogelijk had gehouden. Mede dankzij deze impressie kreeg ik later de gelegenheid om zowel de nieuwe Fujifilm X-Pro2 als de Fujifilm X-70, een kleiner vereenvoudigd broertje van de X100 serie camera’s, te gaan reviewen.

  Lees verder »

 • 07 juli 2017

  Review Sony HX400

  Stel dat je een camera hebt, met een objectief dat van groothoek tot super-tele reikt. Stel dat je daar zowel groothoekfoto’s van landschappen mee kunt fotograferen, alsmede dieren van dichtbij. Stel dat de camera makkelijk mee te nemen is, klein, compact, licht en vooral betaalbaar. Zou dat niet ideaal zijn?

  Lees verder »

 • 06 juli 2017

  Profoto B1X of Elinchrome Ranger Quadra

  Professioneel fotograaf Liesbeth van Asselt probeert de vraag ‘Profoto B1X of Elinchrome Ranger Quadra?’ te beantwoorden. Ze beschrijft hierbij helder en duidelijk de verschillen tussen deze professionele flitsers. Liesbeth: Elinchrome komt met een update van de Ranger Quadra. Zodat met de Ranger Quadra nu (eindelijk…) Hi Sync geschoten kan worden. Wat de mogelijkheid geeft om met korte sluitertijden, en dus met een groot diafragma te fotograferen. En de day-to-night techniek toe te passen.
  Lees verder »

 • 04 juli 2017

  Hasselblad X1d Reinier Snijders

  Wat zeg je als er gevraagd wordt of je de Hasselblad X1D medium format mirrorless camera voor een weekendje mee mag nemen naar Toronto om te testen? Anderhalf jaar geleden zou ik zeggen huh, een Hasselwat? Totdat ik naast een Spanjaard stond te fotograferen in Amsterdam met een Hasselblad H6D. Eerst dacht ik dat het een videocamera was maar naar een goed gesprek was het duidelijk dat het om een zeer professionele camera ging met een daarbij ook een professioneel prijskaartje.

  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
loadingLoading...
To Top