Webshop & winkel: 14 dgn bedenktijd
Cameraland Blog
 • 12 juni 2017

  Review Fuji GFX door een Fujifan

  Ik ben een Fujifan. Ingegeven door Remco van Cameraland die me, in een zoektocht naar iets compacts naast m'n Canon 5D Mark II, ooit een Fuji X100 in handen gaf. En nu ben ik dus om. Of beter gezegd, ik ben overgestapt. Van groot en zwaar en D-SLR naar klein en licht en systeemcamera. En van fullframe naar crop. Natuurlijk weet ik dat het de fotograaf is die de foto maakt en dat de camera slechts een stuk gereedschap is, maar die Fuji is wel een heel mooi stuk gereedschap. En dat geldt voor zowel de body's als de objectieven.
  Lees verder »

 • 01 juni 2017

  What's in the bag

  Ed Dorrestein, mede-eigenaar van Cameraland en wildlife-fotograaf, test voor ons blog veel verschillende camera’s. Er verschijnen dan ook regelmatig reviews op onze site waarin Ed de nieuwste camera's aan de tand heeft gevoeld. Maar waar fotografeert hij mee als hij geen review hoeft te schrijven? Tijd om hem eens te vragen “Ed, wat zit er nou eigenlijk in je eigen fototas?". Hieronder zijn antwoord met de uitleg over het wat en waarom hij altijd meeneemt tijdens het fotograferen.

  Lees verder »

 • 09 mei 2017

  Review Sony A9, The Beast

  Als Top Gear over camera’s zou gaan, dan zou de uitzending over de Sony A9 wellicht als volgt beginnen:

  Some say it is your wet dream, some even say it’s the only camera fast enough to take pictures of your mother in law with her mouth closed, we only know it as ‘The beast’ the jaw dropping, awesome Super Cool.

  Lees verder »

 • 21 april 2017

  Pre-review Sony A9

  Nou, dat hadden we allemaal niet verwacht. Waar normaal nieuwe camera’s geïntroduceerd worden met meer pixels, een beetje wifi hier en daar en wat extra autofocuspunten verraste Sony de gehele wereld met de aankondiging van “The Beast’ de Sony A9. De gehele social media stroomde vol met superlatieven en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.
  Lees verder »

 • 22 maart 2017

  Review Sony RX100 Mark V

  Van de Sony RX100 mark V wordt beweerd dat het de allerbeste compact camera ter wereld is net als dat andere liefhebbers beweren dat de Cubaanse sigaren in kwaliteit ver boven de rest uitsteken. Nou rook ik niet maar als ik dan toch voor Cameraland de Sony moet testen kan ik hun maar het beste wijsmaken dat dat in Cuba moet gebeuren. En aldus geschiedde.

  Lees verder »

 • 21 maart 2017

  Review Techart adapter LM-EA7

  Autofocus op een Sony A7 series camera met manual focus lenzen? Het wordt tijd om dat eens grondig te testen! Als dit goed werkt is het echt een ideale combinatie. Ik ga een romantisch weekend naar Kasteel Vaalsbroek in Vaals en wil niet teveel meeslepen, altijd met hele grote camerasets op stap is niet zo goed voor de relatie.

  Lees verder »

 • 20 maart 2017

  Review Hasselblad X1D-50c

  “That's one small step for man, one giant leap for mankind.” Deze legendarische woorden sprak Neil Armstrong in 1969 nadat hij als eerste mens een voet op de Maan zette. De foto’s van dit bijzondere moment werden gemaakt met een Hasselblad 500EL. Niet een standaard model, maar een speciaal voor dit doel aangepaste camera.
  Lees verder »

 • 15 maart 2017

  Review Sigma 85mm f/1.4 Art

  Het is zaterdagavond en ik kom net terug van een bezoek aan Amsterdam met mijn vader. Wat vermoeid laat ik mijn fototas van mijn schouders glijden en pak ik deze uit. Ik leg mijn camera en objectieven op hun vertrouwde plek in de kast. De afgelopen jaren stonden daar enkel Canon objectieven. De 50mm 1.4 USM, de 24-105L f/4 en 135L f/2 waren al tijden onderdeel van mijn fotografisch arsenaal. Wie mij toen had verteld dat ik al mijn Canon objectieven zou vervangen voor Sigma objectieven, in het verleden toch meer een goedkoper alternatief, had ik steevast voor gek verklaard.

  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen!
loadingLoading...
To Top