Camera flitser

Sorteer

1 - 18 van 19 producten

19 producten

Filteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Camera flitsers

Camera flitsers bij Cameraland

Met een systeemflitser maak je veel betere foto's dan met de ingebouwde flitser. Een systeemflitser heeft veel meer power plus een eigen stroomvoorziening en kan meestal via het plafond of een zijwand flitsen. Cameraland levert een enorme sortering systeemflitsers van de cameramerken maar ook van onafhankelijke producenten zoals Metz, Godox, Nissin en Hähnel. Bestel zonder verzendkosten of kom langs voor advies!

Extra flitspower is heel makkelijk te realiseren

Binnen, in de felle zon of juist midden in de nacht: een goede flitser op je camera zorgt voor goed gelukte foto’s. Cameraland helpt je graag met deskundig advies bij je keuze tussen verschillende camera flitsers. Wij hebben een ruime sortering aan camera flitsers in huis. Denk hierbij aan flitsers van merken als Canon, Nikon, Pentax, Sony, Olympus, Metz en Sigma.

Wat zijn camera flitsers?

Hoewel veel camera’s een ingebouwde flitser hebben, is een externe flitser een handige en eigenlijk onmisbare aanvulling. Na de aankoop van de camera is een opsteekflitser vaak de eerste aankoop en dat is heel verstandig. Losse flitsers hebben een hoog richtgetal, waardoor je ook in grotere ruimtes nog een goede foto kunt maken. Maar dat is niet alles: met een losse flitser kun je nog veel meer. Zo kun je jouw flitsfotografie verbeteren door het toepassen van bounce- en invulflits. Genoeg redenen dus om je te verdiepen in de mogelijkheden van camera flitsers.

Welke soorten camera flitsers bestaan er?

Elke camera flitser biedt zijn eigen mogelijkheden. Natuurlijk zit er een ingebouwde flitser op de meeste camera's, maar die biedt niet de mogelijkheden van een losse camera flitser. Kies voor het einde van rode ogen en harde schaduwen en geniet van haarscherpe en goed belichte foto's in het donker met een passende opsteekflitser. De systeemflitser is het meest bekend; je monteert hem bovenop je camera en omdat flitser en camera elkaar kennen wordt de flitser deel van het systeem. De flitser weet dus hoe de camera ingesteld staat en kan daar op reageren. Het is ook heel handig dat de meeste systeemflitsers over een AF-hulplampje beschikken. Dit (meestal rode) lampje helpt jouw camera om scherp te stellen in donkere omstandigheden.
Een macroflitser is een flitser die speciaal is ontworpen voor macrofotografie. Hij wordt meestal rondom de lens gemonteerd zodat hij zijn werk kan doen in het macrogebied. Een staafflitser staat naast je camera en heeft vaak het hoogste richtgetal van alle soorten camera flitsers. Ten slotte is er de slave-flitser, een automatisch meeflitsende hulpflitser voor compactcamera’s, als aanvulling op de zwakke ingebouwde flitser.

Bounce

De meeste systeemflitsers zijn voorzien van een opklapbare flitskop en vaak is deze ook nog eens zijdelings te verdraaien. Hierdoor kun je de flitskop naar het plafond of een zijwand richten. Het grote voordeel is dat je fantastisch zacht licht krijgt zonder zwarte schaduwen. Het plafond of de wand werkt als een gigantisch reflectiescherm. Er is wel een aantal zaken waar je op moet letten. Let er bijvoorbeeld op dat het plafond niet te hoog is, een plafond in de gemiddelde kerk is veel te hoog voor bounce-flits, jammer voor bruidsfotografen! Gekleurde plafonds zoals die in veel restaurants voorkomen, zijn ook taboe omdat alles de kleur van het plafond krijgt. Tenslotte is het vermogen van de flitser bepalend omdat bounce-flitsen veel meer power vraagt.

Invulflits

Bij het maken van portretopnamen in de buitenlucht kun je behoorlijk last van zonlicht hebben.Het harde zonlicht geeft diepzwarte schaduwen in het gezicht die achteraf niet te corrigeren zijn. Een oplossing zou kunnen zijn dat je in tegenlicht fotografeert, maar als je de belichting dan corrigeert verlies je detail in de achtergrond. Je kunt een of meer reflectieschermen inzetten maar daar heb je wel een assistent voor nodig. Veel handiger is het om de flitser als invullicht te gebruiken om de schuwen op te helderen. Je kunt dit in de automatische stand doen, maar er zijn ook fotografen die de flitser en camera liever handmatig instellen. Sommige systeemflitsers hebben de mogelijkheid om te werken met snelle sluitertijden tot 1/8.000s, dit heet high speed synchro. Hierdoor kun je bij invulflitsen een grote lensopening inzetten waardoor je een mooie kleine scherptediepte krijgt.

Camera flitsers: de kosten

Een goede flitser die volledig aansluit op het systeem van je digitale camera is al onder de tweehonderd euro te koop. Maar er bestaan ook zeer professionele flitsers die veel meer kosten. De meeste fotografen kiezen een flitser uit de middenklasse en betalen daarvoor enkele honderden euro’s. Er zijn flinke verschillen tussen flitsers, zowel in prijs, kwaliteit en mogelijkheden. Vergelijk daarom altijd goed voordat je kiest uit het grote aanbod aan camera flitsers.

Camera flitsers vergelijken: waar moet je op letten?

Een nieuwe flitser aanschaffen voor je digitale fotocamera? Denk dan altijd goed na over wat je van je flitser verwacht. Welk effect wil je bereiken met de flitser? Heb je veel licht nodig voor het fotograferen in grote ruimtes of om grote objecten uit te lichten? Moet de flitskop van de camera flitser kantelbaar zijn? Wil je speciale flitseffecten en -technieken kunnen toepassen, zoals stroboscopisch flitsen, of high speed synchro? Wil je de flitser los van de camera kunnen gebruiken? Wat is het richtgetal van de verschillende flitsers? Heb je alles voor jezelf op een rijtje? Dan is ten slotte je budget van belang bij je uiteindelijke keuze uit de verschillende camera flitsers.

Belangrijke merken voor Cameraland

Belangrijke merken voor cameraland in deze categorie zijn: Cullmann, Godox, Metz, Nissin, Sigma, Sony, Metz, en Linkstar

Waarom een cameraflitser van Cameraland?

Cameraland is de meest gerenommeerde camerawinkel van Nederland. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en beschikken over een uitgebreide kennis van flitsers. In onze winkel staan enkele honderden types flitsers klaar voor een demonstratie. Jouw flitser liever direct online bestellen? Dat kan, deze wordt binnen enkele dagen kosteloos bezorgd op een adres naar keuze. Uiteraard gaat het plaatsen van een bestelling via een beveiligde verbinding en gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. Cameraland is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Dit allemaal maakt Cameraland het perfecte adres voor een nieuwe camera!

Cameraland biedt meer dan camera lenzen alleen

Cameraland is de fotozaak van Nederland. Bij Cameraland hebben we alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei verschillende soorten accessoires, we hebben het allemaal op voorraad en is direct leverbaar. De one stop shop voor al je camera apparatuur en toebehoren!