Steven Poldner

Wat doe je bij Cameraland?

Als verkoopmedewerker help ik onze klanten bij het vinden van de meest geschikte apparatuur die voldoet aan hun wensen en natuurlijk het budget. Daarnaast help ik de professional met specifieke cameraproblemen. Door training van Canon & Nikon ken ik alle ins en outs van de professionele modellen. Daarnaast houd ik de occasion pagina bij en zorg ik voor het invoeren van tweedehands producten op de website.

Wat vind je belangrijk binnen jouw functie?

Ik vind het belangrijk om de klanten die binnen komen zo goed mogelijk te helpen met zo'n eerlijk mogelijk advies. De keuze aan camera's en andere apparatuur is enorm, hierdoor is het voor sommige mensen erg lastig om door de bomen het bos te zien. Door goed te luisteren probeer ik een beeld te krijgen wat iemand belangrijk vindt en wat deze persoon nodig heeft.

Wat daagt je uit in jouw functie?

Het meest uitdagende van de functie vind ik klanten met specifieke problemen te helpen en die voor hen op te lossen. Daarnaast, omdat fotografie een hobby is, vind ik het leuk om klanten die net beginnen in de fotografie zo goed mogelijk te adviseren en door middel van eigen fotografie of inspirerende foto's enthousiast te maken voor deze geweldige hobby. Het is iedere keer weer een uitdaging, want elke klant is anders en heeft andere behoeftes wat betreft een nieuwe camera.

Hoe ben je begonnen bij Cameraland?

Ik ben ooit begonnen bij de Dixons, daar heb ik mijn eerste spiegelreflex van Canon gekocht. Ik vond de keuze aan lenzen alleen wel iets te beperkt, waardoor ik naar cameraland bengegaan voor mijn eerste advies over de aanschaf van extra lenzen. Dit was een erg goede ervaring en ik was behoorlijk overdonderd door het enorme aanbod en over wat voor een bedrijf cameraland is. Vanaf dat moment begon ik fotograferen echt steeds leuker te vinden! Na het vinden van een vacature bij Cameraland heb ik direct gesolliciteerd en werd ik aangenomen. Sindsdien heb ik veel kunnen en mogen leren van collega's, professionals en diverse professional trainingen van fabrikanten.

Heb je nog andere passies buiten het fotograferen?

Ik rijd sinds kort motor en dat vind ik helemaal geweldig. Op mooie dagen ga ik graag lekkere stukken rijden met vrienden. Daarnaast honkbal ik ook al 10 jaar. Ik vind dit een fantastische sport, zeker ook door de sfeer die hier omheen hangt, en ik hoop hier nog vele jaren plezier aan te beleven.

Fotografeer je zelf ook?

Absoluut! Ik ben begonnen met een simpele spiegelreflex en door het werken bij cameraland en het volgen van diverse Canon trainingen heb ik tot nu toe de meest mooie spullen en gekke dingen gehad om mee te fotograferen. De lijst aan apparatuur is ondertussen te lang om te noemen, maar de uitblinkers om mee te fotograferen waren de Canon 1D mark 3, Leica M8, Leica X1 en nu dus de Olympus Pen EP-5.

Door het gebruik van veel vaste brandpunt lenzen ben ik nu alleen wel wat "verpest", de kwaliteit van een zoomlens vind ik zelf niet meer mooi genoeg en, omdat ik in- en uit kan zoomen, kan ik geen keuze meer maken welke afstand ik neem. Door de vaste brandpunten word ik nu teminste elke keer gedwongen het beeld te maken met wat ik voor mij zie. Mijn favoriete lenzen zijn de Olympus 12mm F/2.0 en de Olympus 45mm F/1.8.

Bij gebrek aan tijd fotografeer voornamelijk op vakanties, hierbij vind ik het vooral leuk om wat straatfotografie vast te leggen. Daarnaast fotografeer ik graag details van allerlei dingen, zoals series van mooie grafiti, patronen of allerdaagse dingen. Ik probeer dit zo vast te leggen dat het lastig is om in één oogopslag te zien waar je naar kijkt. Uiteraard vind ik het ook leuk om het meer "standaard werk" van mooie landschappen en macro te doen.

Foto's