Gerard Kemperman

Wat doe je bij Cameraland?

Ik verzorg het telefoon- en mailcontact bij Cameraland. Wie naar onze winkel belt of mailt komt bij mij terecht en ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat de klanten netjes antwoord krijgen op al hun vragen. Verder help ik mijn collega Harry, die naast mij aan de service balie zit, met het aannemen en uitgeven van reparaties van klanten en het klaarzetten van reserveringen die telefonisch of per mail zijn aangevraagd.

Het belangrijkste aan mijn functie?

Ik vind het belangrijkste dat onze klanten zo snel mogelijk een goed antwoord krijgen op hun vragen. Of dit nu per mail of telefoon is, ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren op de vragen die gesteld worden. Zijn er vragen die ik niet gelijk kan beantwoorden, dan noteer ik de klantgegevens om het eerst uit te zoeken en hun op een later tijdstip terug te bellen of te mailen met een gepast antwoord.

Wat vind je leuk aan jouw functie?

Het contact met de mensen via de telefoon en mailbox en de afwisseling in dit contact. Geen vraag is hetzelfde en het is altijd een verrassing wat ik voor mijn kiezen krijg. Ik heb door de jaren heen aardig wat kennis over fotografie en foto-apparatuur opgebouwd, maar ik wordt nog steeds geconfronteerd met vragen waar ik niet direct antwoord op kan geven. Gelukkig kan ik rekenen op de steun van mijn collega's om mij bij te staan met lastige vraagstukken, er is eigenlijk altijd wel iemand te vinden die het antwoord wel weet. Dat is het leuke en uitdagende aan mijn functie, wat is de volgende vraag?

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Ja dat is eigenlijk wel een leuke vraag. Ik heb ooit een opleiding tot automonteur gevolgd en in mijn vrije tijd was ik al bezig met fotograferen. Dat was toen mijn grote hobby en passie. Ik vond fotograferen en de fotobranche zelfs zo leuk dat ik besloot om hiermee door te gaan en er ook werk in te zoeken. Ik heb vervolgens een korte tijd parttime in een fotowinkel gewerkt en daarnaast bij een bruidsfotograaf. Hierna kwam er een kans ons een vaste baan te krijgen bij een bekende fotowinkel in de Zaanstreek waar ik vervolgens zo'n 25 jaar hebt gewerkt. Helaas hield deze winkel op te bestaan en moest ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, wat best spannend is op mijn leeftijd.

Na nog kort bij een electronica concern op de fotoafdeling gewerkt te hebben, kwam deze baan op mijn pad. Ik had natuurlijk allang van Cameraland gehoord, maar dat ik er zou komen te werken…Top! En het leuke is dat ik nu veel van mijn vroegere klanten weer terugzie bij Cameraland.

Fotografeer je nog steeds?

Zeker wel, ik heb recent nog een mooie Canon Eos 5D mark III aangeschaft. Ik heb hierop de 24-105 zoom zitten waar ik heel veel mee werk. Ben nu wat aan het experimenteren met macro/retro fotografie wat erg leuk is om te doen. De gemaakte opnames bewerk ik op mijn iMac in Lightroom of met Photohop. Dit is natuurlijk wel even wat anders dan het vroegere dokawerk.

Heb je nog andere passies naast fotograferen?

Af en toe pak ik de gitaar om lekker wat te ontspannen en sinds een jaar zit ik op een schietvereniging. Er zijn helaas wat negatieve berichten hierover in het nieuws geweest, maar ik vind het echt een hele leuke sport om te beoefenen. Soms raap ik ook wat pannen bij elkaar en ga ik een nieuwe kookuitdaging aan. Hoe moeilijker het recept, hoe leuker de uitdaging.

Foto's