Remco Huitema

Hoi ik ben Remco Huitema, middelbaar van leeftijd, maar jong van hart en geest.

Ergens in de jaren '90 kwam ik toevallig in aanraking met Ed Dorrestein, eigenaar van de roemruchte legendarische fotozaak Foto Kiekie. Ik zette mijn eerste stappen in het fotovak als fotolaborant, zowel Kleur als Zwart Wit. We pakten alles aan en waren groot in de Occasionhandel en Sportevenementen fotografie, van Rondje Texel tot en met de Alternatieve Elfstedentocht. Ik kan wel zeggen dat hier alles geleerd kon worden als je het zelf maar aangaf. Ik heb hier dan ook de basis neergelegd van de kennis die ik nu heb en denk er vaak nog met enorm veel plezier aan terug.

Vele omzwervingen later kwam ik weer terug op het vertrouwde maar vernieuwde nest Cameraland. Samen met Peter, Ed en Susanna ging het enorm snel en groeiden met raketsnelheid tot een van de topzaken van Nederland.

Maar wie ben ik binnen dit leuke en gezellige bedrijf?

Nou, ik ben de gastheer van ons cafe/restaurant Cameraland. Voor velen ondertussen een vertouwd gezicht en voor elke vraag heb ik tijd en raad. Geen probleem maar een uitdaging en het is me nooit te gek. Voor iedereen heb ik een warm welkom en voel je direct thuis in ons Fotocafe/restaurant.

Samen met het team zorg ik voor de afdeling Occasions, Studio en ben ik het aanspreekpunt voor alle professionele gebruikers voor alle grote evenementen. Elk blad of krant sla je open en kun je vol trots zeggen "hé die is klant bij ons". Oftewel een beetje je eigen Champions League Finale.

Daarnaast is de afdeling Verrekijkers/Telescopen een kindje van mij, dit is echt enorm leuk om mee bezig te zijn, en als klapper elk jaar het Kijk op de Natuur Event te organiseren.

De basiscursus van Remco

Eenmaal in de maand probeer ik mijn kennis te delen met de beginnende fotografen onder ons tijdens de Snelcursus Camera-instellingen. Hierbij bezorg ik de deelnemers een avond vol basisingrediënten omtrent cameragebruik en instellingen. Het is elke keer weer enorm fijn en inspirerend om iedereen verder te helpen met hun hobby fotografie.

Doe ik zelf nog wat met fotografie?

Nou dat valt lang niet altijd mee, maar tijdens mijn vele trips door Nederland en Europa probeer ik de schoonheid van het land vast te leggen.

Samen met het team verzorgen we alle onze klanten met elke dag weer veel enthousiasme en plezier. Bedankt allemaal voor jullie vertrouwen in ons en tot gauw weer bij ons in Alkmaar.

Groetjes Remco

Foto's