Dick Mackaaij

Wat doe je bij Cameraland?

Als directeur ben ik verantwoordelijk voor de aansturing in de winkel. Wij werken ondertussen met 15-20 medewerkers/sters in een bijzonder hecht team waarbij zeer veel mogelijkheid bestaat voor eigen initiatief binnen een snel groeiend bedrijf. Dit is bijzonder, maar het maakt het wel noodzakelijk dat er een goede verdeling wordt gemaakt in werkzaamheden en je op een efficiënte manier omgaat met de tijd en talenten van deze medewerkers.

Cameraland is een nogal hectische werkplek, we hebben het vaak ontzettend druk en soms lopen mensen hierdoor op hun tenen. Als directeur ben ik ook het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers en voel ik mij persoonlijk verantwoordelijk voor een goede werksfeer die, wanneer de hectiek het toelaat, ook ruimte biedt voor plezier en ontspanning.

Wat vind je belangrijk aan jouw functie?

Ik vind het contact met klanten, het omgaan met mensen, het belangrijkste. Ik streef ernaar om zelf, maar ook met ons team, een zo hoog mogelijke service te bieden. We willen dat al onze klanten tevreden weggaan en, minstens zo belangrijk, dat ze ook weer terugkomen. Dit vind ik een hele mooie uitdaging waar ik veel energie uithaal.

En wat deed je voor Cameraland?

Voor Cameraland heb ik voornamelijk gewerkt in de Audio/Video - en Witgoed branche en ik heb 8 a 9 jaar een eigen bedrijf gehad. Ik heb wellicht niet de fotografische achtergrond van sommige van mijn collega's, ik ben echter wel dol op gadgets en electronica geweest dus ik heb wel degelijk affiniteit met de producten die wij verkopen. In een team met zoveel passie voor fotografie is het ook wel lastig om niet aangestoken te worden en ik merk ook wel dat ik al vaker een camera bij mij heb.

Heb je nog andere passies buiten Cameraland?

Mijn grote passie's zijn golfen, skieën, voetbal, mijn vrouw Candelaria, met wie ik op 1 juli 1988 getrouwd ben, en onze fantastische dochter Sharon. Candelaria komt van de Canarische eilanden en Spanje is daarom mijn tweede thuisland geworden. Het eten van die heerlijke Spaanse tapas mag je eigenlijk ook wel een grote passie noemen. En dan na het eten een kop koffie met een glaasje onvervalste Canary Rum, dat maakt voor mij het leven compleet!

Foto's