Seb Oudejans

Wat doe je bij Cameraland?

Als grafisch vormgever en webdesigner ben ik verantwoordelijk voor het opmaken van alle uitingen van Cameraland, zowel offline als online. Ik ontwerp bijvoorbeeld alle banners die je ziet op onze website of in onze nieuwsbrief, maar ik maak ook de advertenties op die we in diverse kranten en fotobladen plaatsen. Daarnaast zorg ik voor de opmaak van de meer speciale pagina's op onze website, denk bijvoorbeeld aan lange review artikelen op ons blog.

Wat vind je belangrijk aan jouw functie?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat wat ik ontwerp de juiste uitstraling heeft die past bij de boodschap die we willen uitdragen, maar het is ook altijd belangrijk dat zo'n ontwerp past bij de uitstraling van Cameraland. Dat kan soms best wel lastig zijn, maar dat is juist de uitdaging. Daarnaast werken we veel samen met mensen die artikelen met ons delen, denk aan informatieve artikelen over fototechnieken of reviews over apparatuur, je wilt dan wel dat deze mensen ook trots zijn als wij hun werk delen op onze website. Een mooie opmaak is dan ontzettend belangrijk en ik vind het ook geweldig als deze mensen hier complimenten over geven.

Hoe ben je begonnen bij Cameraland?

Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Ik heb gesolliciteerd bij Cameraland naar de functie van Content Editor, dus als tekstschrijver. Ik had alleen helemaal geen ervaring binnen die functie en moest toen als test een producttekst schrijven, ik geloof over een Canon bridgecamera. Dit heb ik netjes gedaan, maar naast de losse tekst had ik tevens een volledig opgemaakte productpagina aangeleverd. Mijn collega's waren voldoende onder de indruk om mij een kans te geven, maar al vrij snel bleek ik weinig talent te hebben als tekstschrijver. Ik was daarentegen wel goed als ontwerper, wat ik eigenlijk ook veel leuker vond. Er is toen besloten om mij aan te nemen als grafisch ontwerper / webdesigner, een functie die ik tot op heden met veel plezier uitvoer.

Heb je nog andere passies buiten Cameraland?

Mijn grootste passie is surfen, niets kan op tegen het gevoel als je een golf pakt en hierop kan rijden. Grote holle golven zijn natuurlijk geweldig, helaas moeten we het in Nederland vaak doen met kleine brekertjes. Geeft niets, ik vind de zee eigenlijk altijd een mooie rustgevende plek. En je kan natuurlijk altijd nog op vakantie naar locaties waar het goed surfen is, zo ga ik bijvoorbeeld elk jaar met vrienden surfen in Frankrijk. Naast het surfen ben ik ook gek op kamperen. Ik heb een oude bus met een matras en ga regelmatig met mijn vriendin op reis door Europa. Een paar dagen naar een stad, dan weer een paar dagen de natuur in. Dat is het mooie van ons busje, je komt echt overal.