Hoe kies je een verrekijker voor vogelspotting?

Top 5 budget verrekijkers

Vogels kijken? Bekijk onze verrekijker top-5!

Cameraland heeft een groot assortiment verrekijkers, met een prijsrange van 100 tot 3000 euro. Wij maken je het kiezen wat makkelijker. Hier is onze topvijf voor de prijsklasse tot 600 euro.

1

Bynolyt Yellowbird 8x42 II ED

Als je hoge kwaliteit weet te waarderen maar niet de hoofdprijs wilt betalen is dit een hele slimme keuze. Deze nieuwe versie van de Yellowbird geeft je een superhelder en scherp beeld, een wijd beeldveld en een hoog contrast. De royale oculairs zorgen voor een enorm kijkgemak. Met deze kijker kan iedereen overweg, met en zonder bril. Het gewicht van 600 gram is opvallend laag, deze kijker neem je gewoon graag mee.

2

Vortex Diamondback HD 8x42 New

Handzame allround kijker met breed beeldveld. Je hebt dus heel veel overzicht, handig bij het volgen van snel bewegenden onderwerpen, vliegende vogels bijvoorbeeld. Door het gewicht van slechts 620 gram draag je deze kijker moeiteloos langdurig met je mee. Insecten bestuderen gaat ook prima, want je stelt hem scherp tot op 1,5 m! Mooie helder en scherp beeld, de vuilwerende coating houdt het glas schoon.

3

Bushnell Forge 8x42

Kritische kijkerkopers let op: dit is een superkijker! Je betaalt een middenklase prijs, maar de kwaliteit ligt dicht tegen de topklasse aan. Door de grote high eyepoint oculairen wordt je als het ware het beeld ingetrokken en dan wordt je getrakteerd op een prachtige detailrijkdom en een briljant beeld. Het is een wat grotere kijker met een perfecte balans, geschikt voor langdurige waarneming, ook in de schemerig. Door de open-brugconstructie is de hantering perfect.

4

Bushnell Forge 10x30

De compacte Bushnell Forge 10x30 geeft je het gemak en de kwaliteit van een grote kwaliteitskijker, maar hij weegt slechts 300 gram en neemt nauwelijks ruimte in. Door de toepassing van hoogwaardige ED prime glas en speciale coatings is het beeld veel helderder dan je van een 10x30 zou verwachten. Dit is een fijne kijker voor veeleisende vogelaars die compactheid en lichtgewicht extra hoog waarderen.

5

Vortex Diamondback HD 8x28 New

Bij kleine kijkers is kwaliteit vaak een kritisch punt. Dat gaat niet op voor deze Diamondback 8x28 New. HD glas zorgt voor een prima detaillering en een mooi helder beeld. Constructief ook een ijzersterk kijkertje, dat absoluut tegen een stootje kan! Qua hantering en gebruiksgemak verschilt deze Diamondback 8x28 HD nauwelijks van een grote kijker. Maar je stop hem wel gewoon in je jaszak!

Geplaatst in: Tags:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.