Hoe kies je een verrekijker voor vliegtuigspotting?

Hoe kies je een verrekijker voor vliegtuigspotting?

In dit artikel behandelen wij verrekijkers voor gebruik tijdens vliegdagen of voor het spotten van toestellen bij vliegvelden als Schiphol, Eindhoven etc..

Het is belangrijk om, naast het normale kijken naar het spektakel, ook een goede verrekijker te hebben om de details als besturing, vliegers, onderdelen en andere interessante objecten te kunnen zien. Hiervoor is een goede verrekijker van belang.

Beeldhoek tegen vergroting

Voor het kijken van vliegtuigen is de beeldhoek erg belangrijk. Vliegtuigen bewegen over het algemeen vrij snel en het volgen ervan is dan ook niet het makkelijkste wat er is. Bij een grotere beeldhoek blijft het vliegtuig beter en langer in beeld dan wanneer deze klein is. Daarnaast speelt de vergroting een rol. Je wilt een vliegtuig goed kunnen volgen, maar met een te kleine vergroting blijft het een relatief klein object. Met een sterke vergroting kun je het vliegtuig natuurlijk beter en gedetailleerder zien.

De ideale verrekijker voor bij vliegshows is een lichte verrekijker met een mooie field of view en redelijke vergroting. Een verrekijker met +/- 10x vergroting en een lensopening van 30mm of groter is hiervoor ideaal. Verrekijkers van dit formaat zijn licht en hebben goede specificaties en die het kijken naar vliegtuigen tijdens shows of spotten erg makkelijk en leuk maakt.

Een goede verrekijker voor vliegtuigspotten is vergelijkbaar met een safari kijker, de eisen en specificaties van beide typen verrekijkers komen veelal overeen.

Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.