Hasselblad - Digitale Achterwand CFV-50c'

Hasselblad - Digitale Achterwand CFV-50c

Back to the Future

Hasselblad haalt met de CFV-50c digitale achterwand het verleden terug naar het heden. Nu kunnen ook fotografen die verknocht zijn aan hun Hasselblad V systeem ( zelfs terug tot 1957) gebruik maken van de laatste technologische ontwikkelingen die Hasselblad op het gebied van digitaal beeld heeft bereikt. Je zult versteld staan van de resultaten. Je behoudt het mooie zachte Bokeh van je lenzen, terwijl je toch messcherpe beelden maakt.

Onderstaand foto is gemaakt met een 20 jaar oude Hasselblad 501CM met de digitale CFV-50c achterwand van Hellen van Meene. Wat direct opvalt is het mooie verloop van de onscherpte en de scherpte en detaillering in beeld. De uitsnede is van ongekende kwaliteit. Hellen van Meene maakte deze foto tijdens ons Hasselblad Meet your Back Event.

Hasselblad CFV-50c

De digitale CFV-50c back is de eerste midden formaat achterwand met een CMOS sensor en de hoge ISO waarden waarmee je zonder of met weinig ruis kan werken zijn ongekend. Daarnaast heeft Hasselblad ervoor gezorgd dat je alle lensfouten van de vertrouwde Zeiss lenzen digitaal kan corrigeren in Hasselblad's Phocus software. Deze unieke feature maakt dat je beter beeld creeert dan ooit mogelijk was. Bij het laden van het beeld geef je in Phocus aan wat je instelligen waren zoals diafragma, lenstype, brandpuntsafstand en scherpstelafstand. Phocus berekend direct en automatisch de correcties.

  • Sensor Size 50 Megapixels (6200 x 8272)
  • Sensor Dimensions 32.9 x 43.8mm
  • Image Size RAW 3FR capture 65MB on average. TIFF 8 bit: 154MB
  • RAW File Format Lossless compressed Hasselblad 3FR
  • Shutter Speed Range 34 minutes to 1/800 sec.
  • ISO Speed Range 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 & 6400
  • Colour Definition 16 bit
  • Power supply Rechargeable Li-ion battery 8.4 VDC
  • DAC digital lens correction Support for DAC for Carl Zeiss lenses included in Phocus


Hasselblad CFV-50c MS en CFV-200c MS

Hasselblad maakt de digitale achterwand ook in Multi-Shot (interne link) uitvoering CFV-50c MS (4 shot) en de CFV-200c MS ( 4 of 6 shot). Door het verschuiven van de sensor maakt de achterwand meerdere opnamen waardoor kleurweergave, detaillering en scherpte significant verbetert. Lees hier (interne link) meer over Multi-Shot van Hasselblad.

Hasselblad Meet your Back

Ben jij ook zo verknocht aan je Hasselblad V-systeem en ben je benieuwd naar de resultaten die je daar digitaal mee zou kunnen bereiken kom dan naar onze winkel. Bel eerst even voor een afspraak. Wij hebben de CFV-50c digitale achterwand voor je klaar staan. Neem je eigen camera, lenzen en een CF card mee en je je kan de gemaakte beelden thuis nog eens goed beoordelen.

Geplaatst in: Tags:
Cameraland

Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles!

Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.